*Nettavisen* Økonomi.

Her er John-Christian Elden i rettsmøte

Her er John Christian Elden i rettsmøte i Oslo Tingrett - på Marbella. Foto: Foto: Lykke

- Snart ligger vi i senga hele dagen alle som en.

26.07.14 09:28

Den kjente advokaten John-Christian Elden skal i et rettsmøte i Oslo Tingrett. Samtidig har det seg slik at han befinner seg
i sydlige strøk, nærmere bestemt Marbella i Spania.

Det blir imidlertid ikke noe problem for advokaten. For med moderne teknologi kan han både være i Marbella og i Oslo tingrett. Med telefonen på øret og den bærbare pc-en på fanget, deltar han i det to timer lange rettsmøtet.

Etterpå er han så begeistret at han deler opplevelsen med sine Facebook-venner:

«Akkurat gjennomført to timers rettsmøte i Oslo tingrett fra bassengkanten i Marbella, Spain (med paraply-Farris). Verden blir stadig mindre og teknologien stadig lettere for oss alle. Snart ligger vi i senga hele dagen alle som en, og mener ting på internett og twitter mens vi tror landet bygger seg selv!»

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Skjermdump

Overfor Nettavisen gjør Elden det klart at han var noe spøkefull i oppdateringen. Likefullt er han svært begeistret for forenklingen den moderne teknologien fører til.

- Hvordan fungerer det å gjennomføre et rettsmøte på denne måten?

- I en del sammenhenger er det mer enn godt nok. Korte rettsmøter som fengslingsmøter, der siktede, forsvarer, aktor og kanskje dommer er i hver sin by, er vel stjerneeksempler.

- Det er imidlertid vanskeligere der det skal gis viktige forklaringer eller der det er behov for en konfidensiell og fri dialog mellom advokat og klient, mener den erfarne advokaten.

Han peker på at det i noen tilfeller er veldig praktisk å ta ting over nettet.

- I dette tilfellet var jeg i Spania, rettsmøtet skulle gjennomføres og jeg måtte enten reise til Oslo eller delta fra Spania. Ikke minst økonomisk, og reisemessig, var dette en god måte å gjennomføre rettsmøtet på.

- Fungerer det like godt som om alle var i samme rom?

- Man får ikke de samme inntrykkene via en telefon eller en videokonferanse som når man er i samme rom, så fortsatt er nok personlig kontakt å foretrekke. Internettet gjør imidlertid verden så mye mindre og enklere å kommunisere at det er en fryd, sier Elden.

Han innser at det i enkelte tilfeller fortsatt er svært vanskelig å gjøre forhandlinger og forretninger over nett.

- Som jeg noe spøkefult skrev på Facebook, bør vi fortsatt huske å treffe hverandre fysisk og ikke bare ligge i hvert vårt hus.

- Og når jeg skrev at det meste kunne gjøres på nett, svarte kjøpmannen min at han skulle sende meg neste serranoskinke perr internett. Så kanskje litt gjenstår ennå.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag