*Nettavisen* Økonomi.

Her er landets råeste boligmarked

Foto: NINA LARSON (AFP)

Oljehovedstaden parkerer de andre - igjen.

18.01.11 15:28

Boligprisene i Stavanger steg med 1,5 prosent fra tredje til fjerde kvartal i fjor, viser ferske tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

SELGE HUSET? Finn megler

En oljesmurt økonomi har blitt brukt som forklaring på prisutviklingen i Stavanger og Sandnes. Den har vært knallsterk i flere år.

Bra i Nord
I SSBs ferskeste prisoversikt er det bare Nord-Norge til tillegg til Agder og Rogaland som kan skilte med en positiv prisutvikling fra tredje til fjerde kvartal i fjor.

I Nord-Norge steg prisene med 1,1 prosent.

I alle andre regioner faller prisene, eller de står på stedet hvil (klikk på tabellen øverst til venstre).

Svakest i klassen
Størst nedgang i boligprisene hadde Hedmark og Oppland med 2,8 prosent.

årsbasis steg prisene mest i Trøndelag - Trondheim holdt utenfor - med 9,7 prosent. Da er prisutviklingen målt fra fjerde kvartal 2009 til fjerde kvartal 2010.

Stavanger følger hakk i hel med en stigning på 9,5 prosent, mens Hedmark og Oppland, og Akershus utenom Bærum, har den svakeste utviklingen, med henholdsvis 3,1 og 4,4 prosent oppgang.

Landsgjennomsnittet for perioden er en prisstigning på 6,6 prosent, mens den for perioden tredje til fjerde kvartal 2010 er negativ med 0,1 prosent.

LES OGSÅ: - Boligprisene skal opp

Med fare for å forvirre: I stedet for å se på prisutviklingen fra fjerde kvartal 2009 til fjerde kvartal 2010, kan man alternativt se på utviklingen i gjennomsnittlig prisnivå for hele året.

Da blir utviklingen enda mer positiv. Boligprisene var 8,3 prosent høyere i 2010 enn i 2009. I Stavanger økte prisene med formidable 14,5 prosent.

Prisene på småhus økte mest, med 7,7 prosent, mens eneboliger og blokkleiligheter hadde en prisøkning på henholdsvis 6,4 og 5,4 prosent.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:
Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.