NA24.no

Foto: Lewis Whyld (Pa Photos)

Her er neste gjeldsoffer

Sist oppdatert:
Britene kan melde overgang til gjeldsklubben.

Tirsdag var det ny gjeldsbekymring i finansmarkedene. Kredittratingbyrået Fitch refset den nye britiske regjeringens kuttplaner, og mente at lande står overfor «formidable» utfordringer med sitt budsjettunderskudd. Fitch etterlyser mer ambisiøse planer for gjeldsreduksjonene i Storbritannia.

- Dette setter ytterligere press på at den nye regjeringens krisebudsjett, som skal publiseres den 22. denne måneden, klarer å betrygge markedet.

Ny uro
Kuttplanene i budsjettene til Spania og Ungarn skaper ny uro i markedet. I Ungarn gikk regjeringen ut med en ny hestekur for å redde landets økonomi. Det innebærer forbud mot boliglån i utenlandsk valuta og introduksjon av en flat inntektsskatt.

I tillegg vil regjeringen innføre bankskatt og nye lønnskutt i offentlig sektor.

Streik i Spania
Spørsmålet er om den nye britiske regjeringen tør å innføre like harde tiltak som den spanske regjeringen. I Spania er det vedtatt kutt i offentlige lønninger på 5 prosent.

75 prosent av landets 2,3 millioner offentlige ansatte streiker nå i mot de spanske lønnskuttene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere