NA24.no

Her er Orions aksjetips

Norske Skog og Pan Fish er blant aksjene som anbefales av meglerhuset.

Orion Securities anbefaler tre aksjer før helgen. Blant de som trekkes frem som attraktive er Norske Skog. Papirprodusenten nyter godt av den svake kronekursen og den lave strømprisen.

NA24 - din næringslivsavis

Meglerhuset mener det trolig kan bli en vesentlig prisøkning etter at forhandlingene om avispapirpriser for 2007 i Europa har startet. Dette vil i så fall være en klar kurstrigger for Norske Skog.

Orion mener at konjunktursyklusen er inne i en oppgangsperiode.

Den svake oljepris har ført til en svekket kronekurs målt mot euro og dollar, det er ifølge meglerhuset godt nytt for et valutasensitivt selskap som Norske Skog.

Marginpresset på grunn av høye energikostnader er også i ferd med å avta.

- Fallet i oljeprisen er også positivt for veksten i verdensøkonomien og dermed dypsykliske industriselskaper som Norske Skog. På tross av den siste ukens fordelaktige utvikling i kronekurs og strøm- og oljepris har ikke Norske Skog styrket seg, og dette har skapt en flott kjøpsmulighet i aksjen, skriver Orion i sin morgenrapport.

Meglerhuset trekker også frem Pan Fish og Simrad Optronics. John Fredriksens lakseoppdrettsselskap vil nyte godt av laksepriser på rundt 26-27 kroner.

- Forutsatt en laksepris på 27 kroner handles Pan Fish til en P/E på 6-tallet for inneværende år. Dette er attraktivt og taler for at minste motstands vei i aksjen er oppover så lenge lakseprisen holder seg rundt eller over dagens nivå, skriver Orion i sin rapport.

Analytikerne i Orion mener at de stadige innsidekjøpene taler for at Simrad er inne i en god utvikling og at aksjen er billig.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere