Her er Røkkes nye gigantseilbåt

Prydes av finansmannens hemmelige favoritter.

16.09.11 09:40

Det er stort hemmelighetskremmeri rundt Kjell Inge Røkkes eiendeler som hus, biler og båter. Den kjente moldenseren har en meget stor appetitt for dyre og fancy ting. Dette innrømmer han til fulle. Dette skrev han selv da han bestemte seg for å lage en av verdens største seilbåter til eget bruk.

- Anne Grete har helt rett når hun sier at jeg lider av en uhelbredelig sykdom: Gigantomani. Hun har prøvd å helbrede meg, men har gitt opp. Vi var enige om å bygge en seilbåt på 66. Anne Grete mente fot, og jeg tenkte selvsagt i meter. Det ble 66 meter, skrev Røkke til sine medaksjonærer tidligere i år.

Båten er ikke bare stor, den har kunst fra to av de mest kjente norske kunstnerne.

Mye hemmelighetskremeri
NA24 kan avsløre at Røkke har brukt store summer på å kjøpe kunst fra a-ha-Magne og Frans Widerbergs sønn, Nico. Sistnevnte har fått internasjonal anerkjennelse for sine malerier og skulpturer.

- Jeg synes jo det er hyggelig å vise frem de tingene jeg har gjort, men de (Røkke-paret) er veldig skeptiske til å gå ut med noe offentlig, sier Nico Widerberg til NA24.

Widerberg er en kunstner som jobber med skulpturer, malerier og trykk. Han ble anerkjent i tidlig alder, og er nå blant Norges mest kjente kunstnere. Også Magne Furuholmen har klart å skape seg en god posisjon i norsk kunstliv. Da karrieren med pop-bandet a-ha gikk mot slutten, viet Furuholmen mer og mer tid til sin bildende kunst og skulpturer. Han benytter flere teknikker og materialer, og har hatt flere utstillinger og offentlige utsmykkingsoppdrag.

- Dette er to habile kunsterne, som klart ligger i det øvre sjikt hva gjelder pris og kvalitet i Norge, sier kunsthistoriker og skribent Tommy Sørbø til NA24.

Milliardærer med kunstinteresse
Sørbø sier at Røkkes bruk av kunstnere føyer seg inn i en trend, hvor det er milliardærene som er hovedkjøpere av kunst i Norge.

- På 1900-tallet var det jo stat, kommune og småborgerne og sånne som kjøpte kunsten. Nå er det, på godt og ondt, milliardærene som er aktive, sier Sørbø.

Nico Widerberg har ikke bare dekorert for Kjell Inge Røkke. Også ved Stein Erik Hagens og Mille-Marie Treschows spasatsing Farris Bad har Nico Widerberg vært kunsteren.

NA24 har ikke lyktes å få en kommentar fra Magne Furuholmen om kunsten på Røkkes gigantbåt.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.