NA24.no

Foto: SCANPIX SWEDEN

Her er SAS-sjefenes nye bonusorgie

Sist oppdatert:
18 ledere i SAS har fått skattefri bonus på til sammen rundt 14 millioner svenske kroner.

SAS-sjef Rickard Gustafson har signert deler av de omstridte avtalene, det skriver VG onsdag.

VG røper onsdag navnene på 18 SAS-ledere som har fått omstridte bonuser for å bli i selskapet.

Omstridte «stay-on»-avtaler
11. januar bekreftet SAS at det i fjor ble gitt «stay-on»-avtaler med «noen få medarbeidere», for å sikre at nøkkelpersoner ikke forsvant ut av selskapet. Det fikk klubbene til å rase. De krevde innsyn i avtalene, men ble avvist.

VG har i tillegg fått tilgang hvordan bonus-kontraktene er utformet.

Nordmann fikk over én million
Fem nordmenn, syv svensker og seks dansker har fått til sammen 14 millioner svenske kroner, seks måneders lønn.

Den som har fått mest, er den norske direktøren for teknisk i hele SAS, Gorm Frimannslund, som cashet inn 1,1 million kroner.

De øvrige fire norske er sjefen for SAS Ground Handling (SGH) i hele SAS, Kjetil Håbjørg, direktøren for SGH i Norge, Knut Hågensen, personaldirektøren (HR) i SAS Norge, Svein Henriksen og controller Marius Myhre, som var sentral i utformingen av redningsoperasjonen 4XNG (For Excellence Next Generation). Myhre er høyrehånden til Habjørg.

Gustafson med på avtalen
VG har fått tilgang til et notat som avslører hvem som har gitt avtalene. Det er HRdirektør for hele SAS, Henriette Fenger Ellekrog. Hun er den som har gjennomført prosessen.

Men i notatet fremkommer det at også direktøren for det operative området i SAS, Flemming Jensen, finansdirektør Göran Jansson og selveste toppsjefen i SAS, Rickard Gustafson har vært med på bonusavgjørelsen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere