Her er skatten din

Spent på årets skatteoppgjør? Sjekk resultatet her.

15.06.06 17:10

Rundt 2,8 millioner skatteytere kan nå sjekke resultatet fra årets skatteoppgjør på internett.

På nett
På Skatteetatens nettsider kan man sjekke sin personlinge inntekt, formue og eventuell restskatt eller tilgodebeløp. For å sjekke skatteoppgjøre bruker man sitt eget fødselsnummer og en PIN-kode fra selvangivelsen.

Du finner skatteoppgjøret her (ekstern lenke).

Om lag 90 prosent av skatteyterne får skatteoppgjør i juni. I fjor var det 2,8 millioner personer som fikk oppgjøret denne måneden. De som ikke får oppgjøret nå, får det til høsten.

Les siste nytt fra næringslivet.

De som får skatteoppgjør til høsten er blant annet de som har fått utsatt leveringsfrist eller leverte for sent, de som er gift med næringsdrivende og de som har selvangivelser likningskontoret trenger mer tid til å behandle.

Store penger
I fjor ble det til sammen utbetalt 15,5 milliarder kroner til 2,2 millioner skatteytere i juni-oppgjøret. I snitt fikk vi tilbake 7.200 kroner på skatten.

Årets skatteoppgjør utbetales fra 23. juni, og de fleste som har betalt for mye i skatt, vil få penger tilbake innen 26. juni.

- Husk betalingsfristen
Hvis du derimot skylder skatt er første termin for innbetaling av restskatt 21. august. Er beløpet større enn 1.000 kroner, blir det automatisk delt i to. Forfallsdato for den andre delen av restskatten er 25. september.

Skattytere som mener det er feil ved likningen, kan sende klage til likningskontoret. Fristen for å klage er 10. august.

Les klageguiden her .

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.