NA24.no

Her er tegningen Frp-toppen får så ørene flagrer for

Kristian Norheim, Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, får kritikk etter å ha lagt ut en tegning av amerikanske avistegneren Randy Bish på sin åpne Facebook-side.
Kristian Norheim, Fremskrittspartiets utenrikspolitiske talsmann, får kritikk etter å ha lagt ut en tegning av amerikanske avistegneren Randy Bish på sin åpne Facebook-side. Foto: Skjermdump Facebook/Flickr Fremskrittspartiet
Sist oppdatert:
Frps utenrikspolitiske talsmann får kritikk fra flere hold etter at han la ut en Hamas-kritisk avistegning på Facebook.

Tegningen, som er laget av den anerkjente amerikanske avistegneren Randy Bish, viser en væpnet Hamas-aktivist som holder et barn foran seg. Kristian Norheim har lagt til kommentaren «Trist, men sant». Det har falt blant andre SVs Heikki Eidsvoll Holmås tungt for brystet, melder TV 2 søndag.

- Avskyelig og smakløst

Heikki Eidsvoll Holmås (SV).

- Jeg synes det er avskyelig og smakløst. Nå må Kristian Norheim stå til ansvar for at han er en av få her i landet som mener det er greit at Israel bevisst dreper barn, sier Holmås, som fredag deltok på en markering til støtte for Palestina.

- Meningsløs påstand
Norheim mener Holmås' påstand er en «bevisst misforståelse» og «en helt meningsløs påstand».

- Jeg står fullt og helt innenfor det bildet. Det er ingen tvil om at Hamas bruker sivile på Gaza som levende skjold mot Israels luftangrep, sier Norheim og legger til at han har stor sympati for sivilbefolkningen på Gaza.

- Jeg synes selvsagt ikke det er greit at sivile liv går tapt. Noe som heller ikke er intensjonen til Israel.

- Et problem for regjeringen
Anniken Huitfeldt (Ap) mener publiseringen er et problem for regjeringen.

- Den gir uttrykk for at den uttaler seg balansert om konflikten, mens dette bildet er ensidig og fungerer som propaganda, sier Huitfeldt, som leder Stortingets utenriks- og forsvarskomité, der Norheim er andre nestleder.

«Uverdig», «fordummende» og «neppe egnet til å bedre forholdet» er andre reaksjoner. (©NTB)


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere