NA24.no

Her er tv-vinnerne

Foto: Grete Bro (TV 2)
Sist oppdatert:
NA24 Propaganda gir deg forrige ukes vinnere på tv-skjermen.

Noen dager er bedre enn andre, også for tv-kanalene.

NA24 – din næringslivsavis

I forrige uke var det første halvdel av uken som viste seg å blir best for flest.

Mandag var den helt klart sterkeste dagen for både TV 2 og NRK2, mens tirsdag var seervinneren for TV3.

Delta i NA24s tv-undersøkelse

Superonsdag toppet uken for TVNorge, og selv om Ski-VM nå er over holder vintersport NRK1 høyt opp på søndagene.

Gårdsliv og nyheter
Det var Farmen som i størst grad bidro til å gjøre mandagen «mindre blå» for TV 2, med totalt 698.000 seere.

Tett bak Farmen lå Nyhetene 21.00 med 698.000 seere, samt Været 21.20 med henholdsvis 528.000.

Ifølge Marianne Røiseland, informasjonssjef i TV 2, er det de mange kvalitetsprogrammene som vises på TV 2 på mandager som gjør at akkurat den dagen er veldig god for dem.

- Farmen har vært veldig viktig for oss denne våren, men dette handler også litt om hva de andre kanalene viser den dagen. Vi har også mange andre gode programmer, som Dokument 2, som har hatt gode seertall på mandagene, sier hun til NA24 Propaganda.

Fotball drar opp snittet
Fotball, i form av Champions League, trekker seere til TV3 på tirsdager, og forrige tirsdag var det kampene Barcelona-Liverpool, samt Chelsea – Porto som toppet listen med 252.000 og 100.000 seere.

NA24 Propaganda – landets største medienettsted

Ifølge Glenn Støldal, presse og informasjonsansvarlig i TV3, er grunnen til de gode seertallene på tirsdagen helt klart resultat av fotball-sendingene.

- Fotball er det som drar opp seertallene på dager som det. Det er jo egentlig mandag, torsdag og søndag som er våre beste dager, men Champions League og annen fotball drar opp snittet veldig, sier han.

Amerikansk fenomen
Lost er blant flere serier som har opplevd synkende seertall den siste tiden.

Likevel klarte den amerikanske spenningsserien, samt Ugly Betty og Aktuelt 21.00, å holde Superonsdag super for TVNorge forrige uke.

Totalt 358.000 seere så på Lost, mens 303.000 fikk med seg Ugly Betty. 194.000 så Aktuellt 21.00.

TVNorges informasjonssjef, Jens Petter Gjelseth, tror Superonsdag-konseptet med Lost og Ugly Betty har spilt en stor rolle i at onsdagene nå er en suksess for dem.

- Lost var et fenomen da det kom, og selv om det ikke er et like stort fenomen lenger, har det fortsatt mange seere. Samtidig har vi vært flinke til å skaffe programmer som Ugly Betty, som er noe helt nytt. Sammen bidrar disse seriene til at andre programmer, som Aktuelt, også blir mer sett akkurat denne dagen, sier han.

Sport og «bu»
Søndagen var klart best for NRK1, og Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, samt Søndagsrevyen og Sportsrevyen toppet listen.

Der ingen skulle tru at nokon kunne bu hadde totalt 911.000 seere, mens Søndagsrevyen og Sportsrevyen hadde henholdsvis 863.000 og 729. 000 seere.

- Sporten, og særlig vintersport, er i veldig stor grad med på å dra opp seertallene for NRK på søndagene. Men når det er sagt er søndagene en av de store tv-dagene om dagen. Dette er også ofte et resultat av den typen programmer som Der ingen skulle tru at nokon kunne bu, sier Kristian Tolonen, medieforsker i NRK.

For NRK2 var det bil og film som dro mandagen opp på «ukestoppen».

Både Autofil og Niern (Hollow Man) hadde gode tall, med henholdsvis 147.000 og 101.000 seere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere