NA24.no

Lansering av TVNorges vårprogram 12/11-2009
Lansering av TVNorges vårprogram 12/11-2009 (TVNorge)

Her er TVNorge-våren

Sist oppdatert:
TVNorge øker antallet egenproduksjoner med 50 prosent.

TVNorge har truffet markedet bra denne høsten og er eneste av de store kommersielle kanalene som har vokst. Nå satser kanalen på «sikre kort» og lanserer samtidig noen nye programkonsepter.

Fire nye programmer
Nyskapingene er «Fornuft og følelser», «Turnuslegene» «Alt for Norge» og «Den unge Fleksnes». Førstnevnte er et godt stykke fra Jane Austens klassiker, men handler om tankefeltterapi hvor programleder og tankefeltterapeut Mats Uldal presenterer 18 deltakere med ulike lidelser som på en eller annen måte hemmer dem i hverdagen. Gjennom teknikkene fra tankefeltterapi skal deltakerne få hjelp til å la kroppen reparere seg selv.

I «Alt for Norge» følger programleder Henriette Brusgaard ti norskamerikanere som konkurrerer om å være mest norsk rundt om i Norge.

– Du kan trygt si at amerikanere byr litt mer på seg selv enn nordmenn, sa Brusgaard under torsdagens presentasjon av vårprogrammet. Hun skal også lede «Bli ny- Mor og datter» på søsterkanalen Fem.

TVNorges Jarle Nakken lover mer norsk og mer underholdning.

– Det blir underholdning for alle penga. Vi har frigjort ressurser fra nyhetene og legger alt inn i å utvikle nye underholdningsprogrammer, sier Nakken.

Stig Kjos dukker opp i nytt program
Den etter hvert profesjonelle realitydeltakeren Stig Kjos er en av kjendisene TVNorge trekker opp av ermet etter nyttår.

Kjos, som tidligere har deltatt i TVNorge-produksjonene «Ungkaren 20 vs. 40», «Wipeout» og «4 stjerners middag halv åtte », er en av deltakerne i «71° nord – Norges tøffeste kjendis».

Der får han selskap av blant annet Tommy Steine, Lillian Müller, Cato Zahl Pedersen, Kristin Krohn Devold og Lars Barmen. «71° nord – Norges tøffeste kjendis» er en videreutvikling av TVNorges kanskje største suksess og kanalen utvider også suksessbrødrene Ylvis engasjement . De har tidligere vært på TVNorge med «Norges herligste», nå er reisen etter originaler utviet til Norden og «Nordens herligste» tar turen til alle de nordiske landene.

Her er listen over TVNorges programmer til våren:

«4-stjerners middag», «Wipeout 2», «Tangerudbakken II » «Åndenes makt», «Jakten på den 6 sans», «Sinnasnekkeren» og en ny sesong av dokumentarserien «Politiet».

– Vi skal by på tydelige og positive merkevarer, sier Nakken.

Skal vokse i fallende marked
TVNorge-sjef Harald Strømme sier de har ambisjoner om å vokse videre også etter nyttår.

– Jeg synes det er sterkt å vokse når omtrent alle de andre store kanalene faller. Vi har likevel ambisjoner om å fortsette veksten og mener at vi kan klare det. Det er først neste år at vi får full effekt av omleggingen vi har gjort. Det er også mer positive signaler fra annonsørene enn det har vært på en stund, sier Strømme.

TVNorge kunne også avsløre at de kommer til å ende i pluss for 2009.

– Vi har også hatt et fall i inntektene, men langt fra så dramatisk som det mange andre medier kan melde om, sier Strømme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere