NA24.no

Her er verdens dyreste bil

Foto: HO (REUTERS)
Sist oppdatert:
Og den ble klubbet inn til røverpris.

Verdens dyreste bil er en Ferrari Testa Rossa fra 1957. Det ble klart etter at en anonym kjøper hostet opp ni millioner euro, vel 78,5 millioner kroner etter dagens kurs, på en auksjon i italienske Maranello.

NA24 - din næringslivsavis

Dermed ble den tidligere rekorden på syv millioner euro, som ble satt på samme auksjon i fjor, forbigått med klar margin.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Men selv om nesten 80 millioner kroner er mer enn de aller fleste kan bruke på et kjøretøy var det ventet at den ville bli kjøpt for mye mer.

1957 Ferrari 250 Testa Rossa
1957 Ferrari 250 Testa Rossa

RM Auctions som holdt salget sammen med auksjonskjempen Sotheby’s ventet at bilen ville gå under hammeren for intet mindre enn 12 millioner euro, vel 105 millioner kroner, ifølge Bloomberg.

1957 Ferrari 250 Testa Rossa
1957 Ferrari 250 Testa Rossa

- Den gode tingen med Ferrari er at de appellerer til nye samlere så vel som spesialister. Det er ikke vanskelige biler å forstå, sier rådgiver for klassiske biler, Simon Kidston, ifølge Bloomberg.

1957 Ferrari Testa Rossa
1957 Ferrari Testa Rossa

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere