Her er verdens rikeste nordmenn

Ny rikingliste.

12.03.09 10:45

Verdens rikeste merker finanskrisen på kroppen, og nå finnes det i verden 30 prosent færre dollarmilliardærer enn i fjor.

NA24 - din næringslivsavis

Men svenskene bruker anledningen til å klatre på listen.

Norge er representert med fem rikinger - svenskene med ni. Og nordmennene er gode for til sammen 11,6 milliarder dollar. Det slår ikke en gang Sveriges rikeste alene. Til sammen er svenske dollarmilliardærer gode for hele 67,3 milliarder dollar.

Norges rikeste
John Fredriksen er - med sitt kypriotiske pass - anslått til å være Norges rikeste mann på Forbes liste, og havner på en 132. plass med en formue på 4 milliarder dollar.

Stein Erik Hagen havner med familie på en 196. plass med en anslått formue på 3,1 milliarder dollar.

Olav Thon tar norsk bronse på 334. plass med formue på 2 milliarder dollar, Kjell Inge Røkke ender på 468. plass med 1,5 milliarder dollar.

Arne Wilhelmsen kommer seg så vidt med på listen, og ender på en 701. plass, med en formue på én milliard kroner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

De totalt fem dollarmilliardærene fra Norge, må imidlertid se seg knust av rikingene fra Sverige.

Tar 5. plass
For svenskene befester sin posisjon som de dominerende i Skandinavia, med to representanter blant de tjue rikeste, og fem representanter før første nordmann på listen.

Det er Ikea-gründer Ingvar Kamprad som med familie inntar 5. plassen, bare slått av Bill Gates, Warren Buffett, Carlos Slim og Lawrence Ellison.

Forbes anslår formuen til 83-åringen til hele 22 milliarder dollar. Kamprad har fra 2008 til 2009 klatret fra sjuende- til femteplass.

To blant de tjue
Også Stefan Persson - grunnleggeren av Hennes & Mauritz - kommer seg inn blant de tjue rikeste. Han står oppført med en formue på 14,5 milliarder dollar, og klatrer med det fra 35. til 18. plass.

Også Hans Rausing, som ble dollarmilliardær på emballasjen Tetra Pak, Birgit Rausing og Antonia Johnson karrer seg inn for John Fredriksen, henholdvis på 35., 39. og 105. plass med formue på henholdsvis 10, 9,9 og 4,8 milliarder dollar.

Foto: Montasje

Korter ned listen
Ellers står det «dårlig til» for verdens rikinger. Antall dollarmilliardærer minsker, og summene de er gode for har sunket med 2.000 milliarder dollar på ett eneste år.

Finanskrisen har det siste året kortet ned listen over verdens dollarmilliardærer fra 1.125 til 793, kommer det frem på Forbes’ liste over verdens rikeste.

Gates er verdens rikeste
Warren Buffett har innehatt tronen som verdens rikeste det siste året, men nå har Bill Gates igjen overtatt tittelen. Han står oppført med en formue på 40 milliarder.

Det er imidlertid småpenger i forhold til fjorårets formue på 58 milliarder. Da gikk Buffett forbi med en formue på 62 milliarder, men har hatt et dårlig år i investeringsselskapet Berkshire Hathaway, og eier nå verdier til 37 milliarder dollar.

Carlos Slim fra Mexico tar tredjeplassen med 35 milliarder dollar.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag