NA24.no

Her er verdens største plateselskap

Musikkgigantene blir større når Universal og BMG slår seg sammen.

Styret i Universal Music-eier Vivendi har blitt enige om å kjøpe Bertelsmanns musikkdivisjon BMG for 2,1 millarder dollar. Dermed dannes verdens største utgiver av musikk.

NA24 - din næringslivsavis

Handelen har allerede blitt godkjent av styrene i tyske Bertelsmann og franske Vivendi, ifølge en uttalelse fra Bertelsmann onsdag. Det melder Bloomberg News.

Universal går dermed forbi EMI Group som verdens største utgiver av musikk, og får artister som Justin Timberlake, Nelly og Linkin Park i stallen. Den estimerte markedsandelen til de to selskapene BMG og Universal vil bli mellom 24 og 28 prosent. Bertelsmann sier i dag at de forventer å motta kjøpesummen innen årsskiftet, og at handelen vil øke nettonnteltene med drøye 8 milliarder kroner.

I fjor hadde BMG Music Publishing et resultat før skatt på drøye 2,4 milliarder kroner.

De andre store selskapene i industrien, som omsetter for 33 millarder dollar årlig, er Sony BMG, EMI og Warner Music Group Corp.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere