NA24.no

Her får du billig ferie

Sist oppdatert:
Slunken feriekasse? Ikke noe problem. Her er noen alternativer.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

Det er ikke for sent komme seg på tur, selv for de av oss som ikke var like heldige med skatteoppgjøret eller har tenkt til å svi av feriepengene på nytt kjøkken eller større bil til kona.

NA24 - din næringslivsavis

Er du superkjapp kan du sikre deg charterbilletter de siste dagene i juni for under 1500 kroner for en uke med uspesifisert hotell på sydeligere breddegrader á la Tyrkia og Bulgaria.

Er du mer interessert i luksusferier? Søndag kan du lese om de mest eksklusive og dyre ferieopplevelsene.

Venter du med å dra til juli, ligger ukesturene på 3000 kroner og oppover. Flere av ruteflyselskapene har spesialtilbud i sommer, og med Ryanair kan du, hvis du er heldig med avgangene, få billetter for 79 kroner én vei både til Dublin, Glasgow, London og Bremen.

For den tålmodige
Buss kan i mange tilfeller være det rimeligste transportmiddelet å feriere med, hvis du har tålmodighet til det. Fra Oslo kommer du deg lett til Berlin, Hamburg, Praha, Stockholm og København. Til sistnevnte destinasjon tar bussturen 7-8 timer, og prislappen ligger fra 200 kroner og oppover en vei.

Lån onkelbarna
Velger du sjøveien til Danmark, finnes mange alternativer. Danskebåtene, også kjent som dansebåtene, forsøker å dysse ned sjøslaget (skråstrek fylleslaget) vi nordmenn ofte begir oss ut på i dét taxfree-dørene åpnes.

I sommer satser fergene stort på å trekke barnefamilier om bord. Stena Line lar for eksempel de voksne reise gratis mot at barna betaler fra 265 kroner.

Billig bøtte
Med bil kommer du så langt bensinen rekker, og full tank tar deg tur retur noen av svenskekystens perler, så som Strømstad, Grebbestad og Smögen. (Nei, du trenger ikke ha seilbåt for å komme deg hit.)

Her kan du oppleve ekte skjærgårdidyll OG sikre deg billig mat til fryseren. En kald bøtte øl i Grebbestad (med fire flasker 0,33) ligger på rundt 100-lappen på flere av serveringsstedene. Og med sterk norsk krone blir bøttehandelen enda bedre.

Bo på gård
Vil du holde deg innenfor landets grenser, kan bondegårdsferie være et alternativ.

Bygdeturismen har fått en kraftig oppsving de siste årene, og mang en bonde har innredet stabbur og uthus spesielt tilpasset byfolk som ikke vil bli møkkete på hendene.

Å ta i et tak i fjøset er høyst frivillig, men barna pleier å sette pris på slike aktiviteter. Prisen for et gårdsrom er langt billigere enn et hotellrom, og de mange hundre turistgårdene finnes fra Lindesnes i sør til i Nordkapp i nord.

Camping for dristige
Det beste i livet er gratis, heter det, og teltliv kan derfor være det beste alternativet for deg som har hull i bukselommene.

Du skal imidlertid være noe oppmerksom på hvor du telter. Å campe midt i byen, for eksempel i en park, kan gi bot for å forstyrre offentlig ro og orden. Det er nemlig forbudt å campe på innmark, og med innmark regnes ifølge friluftsloven, gårdsplass, hustomt, dyrket mark, engslått, kulturbeite og skogsplantefelt samt lignende område hvor allmennhetens ferdsel vil være til utilbørlig fortrengsel for eier eller bruker. Et camping-forsøk i Slottsparken vil med andre ord føre til en rask forvisning fra noen av kongens gardister.

Er du mer interessert i luksusferier? Søndag kan du lese om de mest eksklusive og dyre ferieopplevelsene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere