*Nettavisen* Økonomi.

Her får du den billigste ferien

Finse. En kort togtur fra Oslo eller Bergen. I dette området kan du overnatte for vel 150 kroner natten. Foto: Annemarte G. Norevik

Finse. En kort togtur fra Oslo eller Bergen. I dette området kan du overnatte for vel 150 kroner natten. Foto: Annemarte G. Norevik

Den verdenskjente, norske naturen har alle råd til å se.

Vi nordmenn er et kjøpesterkt folk, og mange bruker mye penger på reiser og opplevelser, både i innen- og utenlands. Uansett om du blir her eller drar utenlands, går tusenlappene fort.

Men visste du at du kan få overnatting i Norge til rundt 150 kroner natten? Har du fortsatt feriedager igjen kan du få en ferie i norsk natur til mindre enn 1000 kroner.

Turistforeningen har en rekke hytter over hele landet, og forholdene er nå på sitt aller flotteste mange steder.

- Vi har masse hytter over hele landet der det er veldig billlig å overnatte, sier kommunikasjonssjef i Turistforeningen, Mette Habberstad.

Klikk på bildet for å forstørre.

LETT: - Det er masse hytter som er lett tilgjengelige, som det ikke krever mye å komme seg til, sier Mette Øinæs Habberstad i Turistforeningen. Foto: Foto: Sindre Thoresen Lønnes


Overnatting til 150 kroner

Prisene varierer fra rundt 150 til 350 kroner, avhengig av om du er medlem, og om dere sover på sovesal eller eget rom. Barn overnatter dessuten gratis på mange hytter.

- Jeg tenker på debatten om at mange barnefamilier ikke har råd til ferie. Da kan dette være en god mulighet, sier Habberstad.

På de selvbetjente og ubetjente hyttene kan man tilberede sin egen mat, noe som gjør turen langt billigere.

Les også: Låner ut hus og bil gratis

Det er imidlertid ikke alle som har like mye erfaring med å gå i fjellet eller marka, og mange har dessuten barn. Men Habberstad utelukker at hytte til hytte-ferie bare er for folk som er godt trent.

- Det er masse hytter som er lett tilgjengelige, som det ikke krever mye å komme seg til.

- Vi har dessuten mange hytter som ligger slik at man kan reise kollektivt for å komme seg dit. For eksempel har Oslo-marka masse selvbetjente hytter. Da kan man ta t-banen og gå derfra, sier Habberstad.

Finnes i hele landet

Men det er ikke bare i Oslo-området du finner dette tilbudet.

- I Trondheim kan man for eksempel ta toget til Oppdal, og gå til Gjevilvasshytta, og så er man rett inne i Trollheimen, forteller Habberstad.

- Det samme gjelder i Tromsø, Bodø og Bergen. Her finner du hytter rett utenfor sentrum som det er enkelt å komme seg til, sier hun.

Turistforeningen har nesten 500 hytter over hele landet.

- Det fins også områder som er veldig godt egnet til barnefamilien, der det ikke er mer enn 10 kilometer mellom hver hytte, sier Habberstad.

Har du vært på billige og fine ferier? Har du noen anbefalinger? Del dem med oss i kommentarfeltet!

Klikk på bildet for å forstørre.

I nærheten av den selvbetjente hytta Hallingskeid. Foto: Foto: Annemarte G. Norevik


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.