*Nettavisen* Økonomi.

Her får du endelig gode nyheter

Foto: (Scanpix)

Fetere lommebok, bedre boligmarked og vekst i verden, tror ekspert.

20.01.09 10:25

I tirsdagens rapport fra Nordea om de økonomiske utsiktene tegner sjeføkonom Steinar Juel et ganske optimistisk bilde av situasjonen for økonomien i Norge og verden framover.

NA24 - din næringslivsavis

Så lenge du beholder jobben, får du langt mer å more deg for i 2009.

- Selv om lønnsveksten ventes å falle til 3,5 prosent, vil lavere rente og lavere inflasjon i år bidra til at husholdningenes disponible realinntekt øker med 4-5 prosent, mener Steinar Juel, sjeføkonom i Nordea.

Veksten i realinntekten vil bli det høyeste på hele 2000-tallet, med unntak av 2007, da veksten var i overkant av 5,5 prosent.

Les mer her: - Du får mer penger

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

Opptur i boligmarkedet
Ikke bare får man mer å rutte med, det spås også at mesteparten av prisfallet i boligmarkedet er bak oss.

- Tidligere antok vi at boligprisene ville falle med cirka 20 prosent fra topp til bunn. Nå tror vi ikke fallet blir større enn cirka 15 prosent. Det betyr at det meste av prisnedgangen nå er bak oss, skriver Juel i rapporten Økonomisk Oversikt.

Juel mener at utsiktene for boligmarkedet i Norge er betydelig bedret på grunn av høstens store rentekutt fra Norges Bank og også de ventede kuttene framover.

Les mer her: Tror på opptur i boligmarkedet

- Bedring i sikte
Juel spår også at man kan vente seg å se slutten av nedgangen i BNP-utviklingen i USA og Eurolandene til sommeren eller tidlig høst. Deretter følger en stabil utvikling for siste halvdel av 2009, før veksten så smått tar til i 2010 igjen.

- Endelig forutsettes det at verken uhemmet pengetilførsel eller kraftig økninger i underskudd på statsbudsjettene rundt om i verden øker inflasjonsforventningene og slår ut i sterk økning i obligasjonsrentene. Holder disse forutsetningene bør vi til sommeren eller tidlig høst begynne å se slutten på nedgangen i BNP i USA og Euroland, skriver Juel.

Les mer her: - Bedring i sikte

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Få næringslivsnyheter direkte på mobilen: Send NA24 START til 1930 (tjenesten koster kr. 4,- per melding).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.