NA24.no

ØNSKER FLERE TIL MISVÆR: Jan-Kristian Nesbak (t.v.) som eier den lokale bedriften Byggmann Nord i Misvær og leder Ivar Andreassen, leder i Skjerstad kommunedelsutvalg, håper at flere småbarnsfamilier vil velge å flytte til Misvær og gamle Skjerstad kommune. - Vi ønsker å opprettholde bygda, sier de.
ØNSKER FLERE TIL MISVÆR: Jan-Kristian Nesbak (t.v.) som eier den lokale bedriften Byggmann Nord i Misvær og leder Ivar Andreassen, leder i Skjerstad kommunedelsutvalg, håper at flere småbarnsfamilier vil velge å flytte til Misvær og gamle Skjerstad kommune. - Vi ønsker å opprettholde bygda, sier de. Foto: Tom Melby (Avisa Nordland)

Her får du gratis tomt og jobb. Det er bare én forutsetning

Sist oppdatert:

MISVÆR (an.no): Godene venter hvis du flytter til Misvær.

Leder i Skjerstad kommunedelsutvalg i Bodø kommune, Ivar Andreassen, og lokal næringsdrivende Jan-Kristian Nesbak, håper at gratis tomter i kombinasjon med ledige jobber, kan trekke flere småbarnsfamilier til Misvær.

– Vi ønsker å opprettholde bygda, sier de til an.no.

Ledige jobber

Nesbak eier den lokale bedriften Byggmann Nord AS, og som i tillegg til snekkerfirma også driver både campingplassen og bensinstasjonen i Misvær. Nå utlyser han to ledige stillinger.

– Vi har én ledig stilling som snekker og én som servicemedarbeider ved bensinstasjonen, sier Nesbak.

Gratis tomter

Tidligere i sommer skrev Avisa Nordland om at det fortsatt tilbys gratis tomter både i Misvær, Breivik og Skjerstad.

– Disse tomtene er ment for folk som ønsker å etablere seg her, sier Ivar Andreassen. Men kun én slik tomt er blitt gitt bort siden kommunesammenslåingen i 2005.

Nå håper Andreassen og Nesbak at kombinasjonen ledige jobber og gratis tomter, er det som skal til for å lokke nye folk til det gamle kommunesenteret.

– Vi håper at dette vil kunne tiltrekke en familie til å flytte hit, og gjerne en småbarnsfamilie, sier Nesbak og påpeker at det er god plass i både skole og barnehage.

– Vi har plass til ti nye familier i Misvær, minst, og vi har et rikt fritidstilbud her, sier han. Og for dem som kanskje ikke ønsker å sette opp en ny bolig er det boliger både til salgs og leie i Misvær, påpeker Nesbak.

Flyttet hjem

Selv flyttet Nesbak tilbake fra Bodø og til hjemplassen Misvær i 2001. I dag har han ti ansatte i bedriften sin.

– Og vi ønsker å utvikle oss videre. Det er en del fastboende som pendler til jobber i Bodø og Saltdal, men vi har også jobber her, sier Nesbak.

I dag er det rundt 900 fastboende i gamle Skjerstad kommune, og ifølge Ivar Andreassen er det cirka halvt om halvt med ferieboliger og boliger med fastboende.

– Det har vært et ganske stabilt innbyggertall de siste årene, sier Andreassen.

FLYTTET FRA BYEN: For fire år siden flyttet Hege (29) og Espen (32) fra Bodø til Misvær. Her trives de med barna Jørgen (9) og Eirik (4).


Vil ikke tilbake til byen

I 2010 solgte Hege Caroline Brodersen (29) og Espen Andersen (32) leiligheten i Bodø, og flyttet til Misvær. Og her har de blitt værende.

– Vi har aldri angret på det valget, samstemmer de. I dag har de begge jobb i Misvær, mens barna Jørgen (9) og Eirik (4) trives i skole og barnehage, og familien bor i en enebolig i en enebolig her i Misvær. 

Var skeptisk

Hege Caroline Brodersen har familie fra Misvær og forteller at hun har vært her mye i helger og ferie, før hun flyttet hit. Samboeren Espen Andersen innrømmer at han var svært skeptisk til å flytte fra hjembyen Bodø.

– Ja, jeg hadde vel ikke sett for meg å flytte ut av byen og ut på landet, sier Andersen. Den første tiden pendlet han til jobben i Bodø – sju mil unna. – Det ble en påkjenning, sier Andersen.

Han sa etter hvert opp jobben som ventilasjonsmontør i Bodø, og jobber i dag som landbruksvikar i Misvær.

– Jeg føler at det har vært veldig verdt det, og det var en lettelse å slippe pendlingen, sier han.

Trygt for barna

De to sier at det er både fordeler og ulemper ved å bo på landet. For småbarnsfamilien ble det flere fordeler.

Kartet nedenfor er interaktivt og viser Misvær som ligger sørøst for Bodø. Artikkelen fortsetter under.


– For det første er det roen, og at det er en trygg og god plass for barna, sier Brodersen.

– Det er også veldig mange fritidstilbud her – både fotball, svømming og ski, legger Andersen til.

– Og ikke minst det flotte samholdet her, og måten vi ble tatt imot på da vi flyttet hit, sier Brodersen.

Videre trekker de fram naturen, enten man vil på fjelltur, eller fiske i fjord eller elv.

– Vi har virkelig alt dette rett utenfor her, sier Andersen. 

Boligpriser

I starten bodde familien midlertidig i en gammel gård, etter at de flyttet fra byen. Men så fikk de kjøpt seg egen enebolig.

– Det er klart det også har mye å si at man kan få kjøpt seg en enebolig for 1,5 millioner kroner. Det samme som en en-roms leilighet i Bodø, påpeker Brodersen.

Etter fire år i Misvær, er de to småbarnsforeldrene ikke i tvil:

– Vi vil ikke tilbake til byen.

Les flere saker fra Avisa Nordland her!


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere