NA24.no

Her får du mest for pengene

Foto: Montasje (TV 2 Interaktiv)
Sist oppdatert:
NA24 gir deg oversikten over de beste innskuddsrentene.

Mens investeringer i aksjemarkedet har gått i bøtta i år, har privatpersoner og investorer hatt muligheter på gode penger i banksparing.

NA24 - din næringslivsavis

Ifølge Finansportalen er Glitnir Bank den av bankene med best vilkår. Den tidligere islandske banken er nå overtatt av Sparebank 1-bankene, men den formelle overtagelsen er ennå i det blå.

Bank utkonkurrerer aksjer
Uansett; Glitnirs innskuddsrente er på 7 prosents effektiv rente. Dette tilsvarer det som er regnet som en normalavkastning i aksjemarkedet, og bør derfor være attraktivt for kundene. Det siste året har jo ikke vært helt normalt i aksjemarkedet, og snittavkastningen i det norske aksjemarkedet er på begredelige minus 45 prosent hittil i år.


Hadde du puttet 1 million kroner inn på en Glitnir-konto med en rente på 7 prosent gjennom året, hadde du sittet igjen med 70.000 kroner ved utgangen av perioden.

Vollvikbank på andreplass
På plassene bak er banken der Idar Vollvik tidlig hadde en posisjon, yA Bank. Banken ligger på en effektiv innskuddsrente på 6,8 prosent, mens tredje plassen år til Landkreditt Bank, på 6,75 prosents rente.

NA24 har sett på banktilbud med flytende rente og ingen minsteinnskudd og uttaksbegrensninger. Enkelte andre banker har like gode vilkår som Glitnir, men da med misteinnskuddskrav. En av disse er Sandnes Sparebank, som nå gir 7 prosents rente på innskudd over 50.000 kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere