NA24.no

Her fikk hver ansatt 33.000 kroner i bonus

Foto: Ole Åsheim (Nordlys)
Sist oppdatert:
Sjefene merket kjempeeffekt.

I fjor fikk de ansatte 33.000 kroner hver i bonus. I år topper de den summen, skriver Nordlys.

- Vi er glade i biler og maskiner, humrer Ørjan Magnussen, sjef og hovedaksjonær i Thore Magnussen & Sønn AS.

Da bedriften i Lofoten trengte nye firmabiler, kjøpte de like godt fire splitter nye Toyota Land Rovere. Nå har Magnussen kjørt den ene av roverne noen kilometer nordover fra bedriftens lokaler på Limstrand på Vestvågøy, og parkert den på en høyde ved Lofoten avfallsdeponi.

Stanken fester seg i neseborene, den sniker seg til og med inn i Land Roveren. Men fra toppen av søppelhaugen ser Ørjan Magnussen kronene trille inn til bedriften.

Stor jobb
- Dette er en ganske stor jobb til 8,5 millioner kroner. Vi har fem-seks mann i sving her, forteller Magnussen til Nordlys.

Ved søppelsorteringsanlegget har hans menn gjort grunnarbeid, planert og lagt asfalt til oppstillingsplasser og deponi på totalt 9.600 kvadratmeter.

- Han som sitter der nede har jobbet hos oss i 30 år. Ernst Olsen, sier Magnussen og peker mot en sølvgrå gravemaskin et stykke lenger bort.

Han er i det hele tatt glad i sine ansatte. Så glad at han gjerne deler litt på godene.

De ansatte har lært seg at tid er penger og de har en gulrot i sikte: 15 prosent av overskuddet i bedriften går tilbake til de ansatte som bonuser ved årets slutt.

Mest lest på Nettavisen nå:

Inspirert
- Vi ble inspirert av Målselv Maskin & Transport og bonusordningen deres. Vi begynte vel å gi ut bonus i 2010. Da ga vi 10-12.000 til hver. I fjor delte vi ut 33.000 i gjennomsnitt.

- Gir bonusene økt motivasjon?

- Ja, vi har merket en effekt. Det er en veldig stå på-vilje i bedriften, sier Ørjan Magnussen til Nordlys.

Bonusene gjør at de ansatte jobber mer effektivt, men også at de tar bedre vare på utstyret.

- Hver enkelt vet at jo mer effektivt han gjør jobben sin, dess flere oppdrag kan vi i bedriften ta, og dess mer bonus kan det bli. Og glemmer de en spade som er verdt 400 kroner, vet de at de selv eier 60 kroner av den spaden. Dermed tar man bedre vare på utstyret, sier Magnussen og kikker mot enda en sølvgrå gravemaskin i arbeid. Der sitter Alexander Eriksen, som dette året kan se fram til nok en jul med en fet bonusutbetaling.

Bonusene gjør også at bedriften har lettere tilgang på ny arbeidskraft. Det gode ryktet har begynt å spre seg.

Populært
- Det har blitt veldig populært med de bonusene. Vi har hatt en veldig pågang av folk som vil jobbe hos oss, forteller Magnussen. Nå skal de ansette en ingeniør for å få mer kraft i administrasjonen. I tillegg leter de etter en mekaniker. Tunge løft Limstrand, en halv time tidligere.

Magnussen-familien har opparbeidet seg et godt rykte gjennom tiår. Ørjan er tredje generasjon som sitter bak spakene på gravemaskina.

- Bestefaren min var også og kjørte gravemaskin i Bjørnevatn. Denne her har han kjørt, sier barnebarnet, og setter seg godt til rette i en gullrustet gravemaskin av den gamle skolen.

De siste årene har selskapet foretatt tunge investeringer på Limstrand, tre mil fra Leknes. I 2002 sto det nye verkstedbygget ferdig. De har kjøpt fire nye gravemaskiner, hengere, lastebiler og asfaltleggere.

Siste investering er en diger vaskehall for svære maskiner. Alt omringet av vakker natur, blandet med duften av olje, bensin, såpe og penger som ruller inn.

- Her har vi gjort mye selv, sier Ørjan Magnussen og skyter litt såpeskum fra en selvlaget anordning.

Les også disse sakene:

Gjeng med optimister
- Vi kan gjøre en del ting selv og vi er en gjeng med optimister, sier Magnussen.

Suksess i sølv Vaskehallen tar ikke bare Land Rovere, men også større maskiner. Det kommer også andre bedrifter hit for å vaske seg og få ting fikset.

Thore Magnussen & Sønn har blitt et slags knutepunkt. De har gått fra å være underentrepenør til å bli hovedentrepenør, vokst gradvis, og reiser nå rundt med større selvtillit, enten de skal grave, sprenge, asfaltere, legge rør, transportere noe eller rett og slett brøyte snø.

De har utvidet maskinparken og de har utvidet horisonten. Nå tar de på seg mer kompliserte prosjekter enn før. Blant annet har de rassikret Himmeltind forsvarsanlegg for Forsvarsbygg, og de har begynt å jobbe med et par småkraftverk.

- Vi er veldig gode på VA-anlegg og masseflytting, og litt vanskeligere ting. Asfalt er en ny post som vi begynte med for noen år siden. Og så driver vi med rorbuer.

Selvtillit
Alt mulig rart, smiler Magnussen. Den nye selvtilliten gir seg utslag i flere ting, ikke bare bonuser.

- Vi har hatt en policy på at alt skal lakkeres i sølv. Vi har den hengeren der, flere lastebiler, og fire nye gravemaskiner i sølv. - Hvorfor ikke gull? - Vi må ha noe å strekke oss etter, flirer Magnussen.

Det er ingen ting i veien med framtidstroen.

- Vi har en idé, en konkret plan om noe helt stort.... Han er på nippet til å røpe en bedriftshemmelighet, men stopper i tide.

- Men det tør jeg ikke å si hva er.

Les flere saker fra Nordlys her

Les også disse sakene:

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere