Gå til sidens hovedinnhold

Her finner du flest ledige jobber

Se kart med 16.000 ledige stillinger landet rundt.

OSLO (Nettavisen): Oslo, Hordaland, Akershus, Rogaland og Sør-Trøndelag er fylkene som har flest ledige stillinger i landet, tilsammen 8155 jobber, ifølge de siste Nav-tallene for september.

Mens en tredel av befolkningen står uten arbeid og andelen sysselsatte går ned, er det til en hver tid også mange ledige stillinger. I hele landet finner du over 16.000 ledige stillinger nå.

Klikk her for å se 10.000 ledige stillinger i Navs stillingsbank

650 ledige jobber i Akershus

Navs stillingsbank viser for øyeblikket 650 stillingsannonser i Akershus. En av kommunene som trenger arbeidskraft er Oppegård.

Her kan du blant annet bli assisterende ferskvaresjef på Meny Greverud eller bibliotekar på Roald Amundsen videregående skole. I Oppegård kommune søker de etter rektor til barneskole på Sofiemyr og på Kolbotn skole. Videre er det ledige lærerstillinger ved Kolbotn skole, Sofiemyrtoppen skole og Ingieråsen skole, og det er flere ledige stillinger som miljøarbeider og miljøteerapeut, blant annet til bofellesskap for enslige mindreårige flyktninger.

- Oppegård er en attraktiv kommune å jobbe i, sier Grethe Øimoen, personalrådgiver i Oppegård kommune, til Nettavisen. Hun opplyser at kommunen nå har 16-17 ledige stillinger.

Vil gjerne ha pendlere fra Oslo

Som nabokommune til Oslo har Oppegård noen fortrinn, ifølge ordfører Thomas Sjøvold (H):

- Jeg tror det er litt underkommunisert at du kan ha kortere pendleveg inn til Oslo S fra Oppegård enn fra Nydalen, sier han til Nettavisen.

Artikkelen fortsetter under kartet og tabellen.

Mange pendler også den andre veien, mot rushtrafikken, og det synes ordføreren er greit:

- Ja, folk kan bo hvor de vil. Vi ønsker å rekruttere de beste folkene.

Så er også Oppegård en kommune i vekst og med lav ledighet, så der har ordføreren lite å bekymre seg over. Nå vil de slå seg sammen med nabo Ski bli en ny storkommune med 60.000-70.000 innbyggere. Sammen håper de to naboene å bli bedre på tilrettelegging av bo- og næringsarealer og legge bedre til rette for gründere.

Fortsatt høy ledighet

Nav-tallene for september viste for fjerde måned på rad nedgang i arbeidsledigheten, men selv ikke statsministeren tror på Nav-tallene som viser 2,8 prosent ledige. Den reelle ledigheten er høyere - 3,5 prosent om man tar med alle på tiltak. Men arbeidskraftundersøkelsen fra SSB tyder på at andelen arbeidsledige er enda høyere, rundt 5 prosent.

Samtidig viser utviklingen at sysselsettingsandelen går ned, noe som statsminister Erna Solberg (H) kalte en «krevende utfordring» da hun fikk spørsmål om ledigheten i Stortingets spørretime onsdag:

- Det å la folk gå unødvendig ledig, er roten til mye vondt, også når det gjelder den fremtidige veksten framover, uttalte hun og lovet tiltak for en langsiktig omstilling.

Utviklingen i ledigheten har vært mest positiv i Telemark og Østfold, mens Sogn og Fjordane hadde størst økning. Men der kommer oppgangen etter flere måneder med fallende ledighet.

Det høyeste antallet ledige befinner seg i Oslo (11.282), Rogaland (11.263) og Hordaland (9.220) og Akershus (7351). I Rogaland utgjør det 4,3 prosent av arbeidsstyrken. I Akershus utgjør det 2,3.

78.500 helt ledige

På landsbasis var arbeidsledigheten for september på 2,8 prosent, ifølge Nav. Ved utgangen av september var det registrert 78.500 helt arbeidsledige. Det er en nedgang på 1100 sammenlignet med september i fjor.

Ved utgangen av september var det fire fylker som har høyere ledighet enn de hadde for ett år siden. Økningen er størst i Møre og Romsdal, mens Hordaland, Rogaland og Vestfold følger etter. Nord-Trøndelag og Telemark har hatt størst nedgang i ledigheten det siste året.

Bruttoledighet øker

Bruttoledigheten, som er tallene for helt arbeidsledige eller arbeidssøkere på tiltak, er på 95.700 personer. Det er 3800 flere enn for ett år siden og tilsvarer 3,5 prosent av arbeidsstyrken, mot 3,4 prosent i september i fjor.

Kommentarer til denne saken