NA24.no

Her går alle ansatte frivillig ned i lønn

NED I LØNN: Alle ansatte, deriblant formann og operatør Terje Larsen (til venstre) sammen med Luke Fitzgerald, sjef for separasjonsverket, er klare for å gi ekstra for arbeidsplassen. Derfor går alle nå ned i lønn.
NED I LØNN: Alle ansatte, deriblant formann og operatør Terje Larsen (til venstre) sammen med Luke Fitzgerald, sjef for separasjonsverket, er klare for å gi ekstra for arbeidsplassen. Derfor går alle nå ned i lønn. Foto: Foto: Amund Trellevik
- Alle har vist vilje til å stå sammen.

Både ledere og medarbeidere i Sydvaranger gruve går det neste halve året ned i lønn for å berge arbeidsplassen.

Det er utfordrende tider for jernmalmprodusenter, og Sydvaranger Gruve har merket de stadig synkende malmprisene lenge, skriver Finnmarken.

Utviklingsdirektør Harald Martinsen har allerede sagt opp sin stilling for å spare bedriftens penger. Nå følger resten av de ansatte i selskapet etter.

Riktignok ikke like dramatisk som Martinsen, men merkbart likevel. De neste seks månedene går alle ned i lønn.

LES OGSÅ: Gruvedirektør sa opp seg selv i jakten på nye innsparinger

- Alle ledere og medarbeidere har vist vilje til å stå sammen i bedriften ved at det nå er inngått avtale mellom bedriften og alle fagforeningene om en midlertidig lønnsreduksjon for alle ansatte. Lønnsreduksjonen er avtalt å gjelde i inntil 6 måneder, og vil bidra til at bedriften kan opprettholde og sikre dagens drift. Lønnsreduksjonen er differensiert i forhold til stillingsnivå i organisasjonen, skriver nevnte Harald Martinsen i en pressemelding.

Ledelsen er glad for at de ansatte tar ansvar og viser velvilje.

- Det er fantastisk å oppleve hvilken vilje og entusiasme som finnes blant de ansatte i organisasjonen for å oppnå ytterligere forbedringer – både i forhold til driftssikkerhet, økt produksjon og i forhold til å redusere kostnader. Mange forslag er kommet fra ansatte på alle nivåer, flere tiltak er allerede iverksatt og ytterligere tiltak blir utredet for implementering, heter det i mandagens pressemelding.

Selv om lønnsreduksjonen hjelper godt på, fortsetter selskapet med å snu alle steiner i jakten på å kutte kostnadene og øke inntjeningen.

Les flere saker hos: Finnmarken

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere