NA24.no

Her går pengene til mat

Foto: Lier, Gunnar (SCANPIX)
To selskaper har milliardinntjening på norske matvarer.

To norske kjemper innen produksjon av mat og matbutikker har levert resultater onsdag. Felles for begge er en oppgang i både resultat og inntekter.

Ut fra resultatene er det ingenting som tyder på marginpress i norsk matvarebransje.

Over milliarden i første halvår
Tallene fra NorgesGruppen viser fortsatt positiv utvikling. Selskapet står bak matbuttikker som Kiwi, Joker Meny og Ultra.

Driftsinntektene til NorgesGruppen i første halvår 2011 ble 28,211 milliarder kroner, opp fra 26,796 milliarder kroner i samme periode i fjor. Dette var en økning på 5,3 år prosent. Driftsresultat før avskrivninger (EBIT) ble i samme periode på 1,137 milliarder kroner, noe som var en oppgang på 8,4 prosent fra samme kvartal i fjor.

Resultat før skatt bedret seg med 7,3 prosent for NorgesGruppen i første halvår, til 1,001 milliarder kroner.

Sterkt fra Tine
Også matvareprodusenten Tine leverer knalltall.

Omsetningen i andre kvartal ble 4,918 milliarder kroner, noe som er en økning på 6,6 prosent sammenlignet med samme periode i 2010. Driftsresultatet ble 380 millioner kroner, og er en reduksjon på 6 millioner kroner fra 2010. Korrigert for engangseffekter, økte driftsresultatet i første halvår 2011 med 42 millioner kroner sammenlignet med 2010.

Forbedringen skyldes i hovedsak effektiviseringstiltak i datterselskapet Diplom-Is.

- Pågående investeringer i ny meieristruktur innebærer omfattende omlegginger i 2011 og 2012, noe som vil gi utfordringer for TINEs drift. Investeringene vil imidlertid gi TINE et betydelig løft gjennom økt effektivitet i produksjon og distribusjon. Den nye strukturen vil også gi TINE et godt grunnlag for framtidig vekst innen konsernets kjerneområder, skriver Tine i sin kvartalsmelding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere