*Nettavisen* Økonomi.

Her gjenåpnes en stor norgesattraksjon

Foto: Thor Brødreskift

120 millioner kroner har blitt brukt på prosjektet.

12.05.12 17:29

På lørdag var det klart for nyåpning av Bergens kanskje fremste turistattraksjon - Fisketorget.

Bergen kommune har investert over 120 millioner kroner på prosjektet, og på lørdag ble Fisketorget offisielt åpnet av ordfører Trude Drevland.

- Åpningen av Fisketorget er så langt min viktigste oppgave som ordfører i form av at vi skal forvalte en over 700 år lang kulturarv. Fisketorget har således ikke bare stor verdi for Bergen, men det er en av Norges eldste og mest besøkte turistattraksjoner, sa ordføreren under åpningen.

Bent Unneland er sjef for Fisketorget. Han er stolt over det man har fått til.

- Målsettingen er å skape et innovativt og dynamisk handelssentrum for sjømat for både Bergens befolkning og turister fra inn- og utland. Vi har en svært høy kvalitet på råvarene og kunnskapen hos torghandlerne er bortimot unik, uttaler Unneland.

Turistene står i dag for 70 prosent av omsetningen på Fisketorget. Et viktig mål med byggingen av den nye Torghallen er å få bergenserne tilbake som faste kunder.

- Den nye Torghallen er åpen året rundt. Dette gir torghandlerne en trygghet og langsiktighet i sine satsinger og gode muligheter for videre drift utenom turistsesongen. Dette kombinert med den høye kvaliteten på råvarene som selges og den unike kompetansen torghandlerne innehar, gir oss et solid utgangspunkt for å få bergenserne tilbake som kunder, sier Bent Unneland.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Thor Brødreskift

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.