NA24.no

Foto: Junge, Heiko (Scanpix)

Her har svineinfluensaen nådd toppen

Sist oppdatert:
Verdens helseorganisasjon (WHO) varsler svineinfluensaens tilbakegang i noen land.

- Influensasesongen startet tidlig på den nordlige halvkule i år, og det ser ut til at den har nådd toppen i deler av Nord-Amerika og Europa, sier WHO fredag.

WHO sier at deler av den sørlige og sørøstlige delen av USA, samt Island og Irland, har sett toppen av svineinfluensa-epedemien, melder Reuters .

- I Europa og sentralasia generelt fortsetter influensaen å spre seg. WHO poengterte at nærmest alle laboratorieanalyser av influensavirus som har blitt testet i Europa den siste tiden, har vært H1N1, og ikke vanlige sesonginfluensa.

I deler av Europa, som Hviterussland, Bulgaria og Russland, har influensaen fått svært godt fotfeste. Når det gjelder Ukraina er ikke forskerne like redde for et kraftig utbrudd lenger.

- De foreløpige analysene fra Ukraina viser at antall alvorlige tilfeller ikke ser ut til å være svært høye sammenlignet med andre land, og det er ingen endring i hvordan viruset smitter, sier WHO.

Totalt er svineinfluensaen nå spredt til 206 land. I det siste har tilfeller blitt bekreftet i Somalia, Nigeria og Burundi. Mer enn 6.250 personer har dødd etter å ha blitt syke med svineinfluensa. De fleste i Latin-Amerika.

Selv om svineinfluensaen har sett ut til å nå toppen på Island, bestemte myndighetene fredag at hele befolkningen skal vaksineres, melder Iceland review online.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere