*Nettavisen* Økonomi.

Her har tiden nesten stått stille siden 1958

Villaen på Hop i Bergen var av eldre dato, men gikk likevel godt over takst. Foto: (Privatmegleren)

Har knapt blitt pusset opp på 60 år. Gikk for én million over takst.

Den 369 kvadratmeter store eneboligen i Hovdenlia på Hop i Bergen var taksert til 5,6 millioner kroner, men budrunden stoppet ikke før på 6,6 millioner kroner.

– I dag går det veldig lenge mellom hver gang vi selger noe så mye over takst, konstaterer eiendomsmegler Svein Erik Ellingsen i Privatmegleren til BA.

Men syv av ti boliger som ble solgt i mai, gikk for over noe over takst.

Det var stor interesse i markedet for huset, og det var tre interessenter som var med i budrunden.

– To var private utbyggere som så for seg å skille ut en del av den 2,3 mål store tomten og bygge på den. De som til slutt vant budrunden, er derimot privatpersoner som ønsker å pusse opp og bo i huset selv, forteller eiendomsmegler Svein Erik Ellingsen i Privatmegleren til BA.

Han mener bestemt at beliggenheten, som han beskriver som enestående, er den mest avgjørende faktoren for at prisen endte så høyt over taksten.

– Hop er et svært ettertraktet område med begrenset tilgang på boliger. Eiendommen ligger i en rolig gate på Hop med svært kort avstand til Bybanen og storslått utsikt til Ulriken, forteller Ellingsen.

Se flere bilder av huset her.

Klikk på bildet for å forstørre.

Huset på Hop ble solgt for én million kroner over takst. Det er et typisk oppussingsobjekt. Foto: (Privatmegleren)


Lite gjort på 56 år

Prisen på 6,6 millioner kroner er i seg selv kanskje ikke så enestående for en så stor villa med innendørs basseng og 2,3 mål stor tomt attpåtil.

Men huset, som opprinnelig er fra 1918 og ble totalt ombygget av selgerne i 1958, har blitt gjort lite med siden den gang, forteller Ellingsen.

– Tilbygget med basseng ble bygget i 1975. Det er også satt inn et nytt kjøkken og bad, ellers står huset primært som i 1958, med grunnmur fra 1918, sier megleren.

Det er omfattende arbeid som må til for å få huset opp til dagens standard.

– Men det er mye gode kvaliteter i huset fra den gangen det ble bygget, som eikekarmer, er veldig avansert varmluftssystem i hele huset som var litt forut for sin tid og store flotte stuer, forsikrer Ellingsen.


Fornøyde selgere

Kjøperne er et ungt par som nå vil oppgradere huset og flytte inn. Ifølge Ellingsen er selgerne fornøyd både med prisen og kjøperne.

– De fire arvingene setter selvsagt pris på at man oppnår en høyest mulig pris. De er også glad for at kjøperne vil bev

Kjøperne kan boltre seg med to bad, fire soverom, to stuer, et ekstrarom, basseng og en svær hage.

Les flere saker fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag