Overfor Nettavisen slår Meyer tilbake mot Liv Signe Navarsete som krever omorganiseringsstopp i SSB.

– Jeg har ikke tillit til at SSB vil gi oss objektiv og nøytral informasjon i framtiden når det ser ut til at de presser ut forskere som tenker annerledes, sier Senterpartiets Liv Signe Navarsete til NRK.

- Dette medfører selvfølgelig ikke riktighet, sier Meyer til Nettavisen.

25 forskere degraderes
Statistisk sentralbyrå (SSB) med direktør Christine Meyer i spissen er i ferd med å gjennomføre en større omorganisering av byrået som er hovedleverandør av samfunnsforskning til norske myndigheter.

25 forskere har fått beskjed om at de degraderes når forskerstaben reduseres til 48.

Les også: Mannen bak innvandringsregnskapene får ikke forske for SSB

Selv om forskerne beholder stillingstitttelen, flyttes de fra forskningsavdelingen, og får begrenset mulighet til å publisere forskning eller søke om eksterne forskningsmidler.

– Det må gås nye runder og kanskje gjøres om på noen vedtak, sier Liv Signe Navarsete, som peker på finansminister Siv Jensen.

Finansdepartementet bevilger hvert år penger til SSB som til gjengjeld skal gi politikerne god og uavhengig forskning og analyse som grunnlag for politiske beslutninger.

Finansminister Siv Jensen (Frp) kaller SSB-sjef Christine Meyer inn til samtale etter meldinger om kutt i forskningen og mer internasjonal publisering. Forskningsleder Erling Holmøy blir også omplassert og får ikke lenger drive med forskning i Statistisk sentralbyrå ( SSB).

Les: – Det er sjokkerende at de kaster Erling Holmøy

Sjeføkonom reagerer på SSB-rokering
Sjeføkonom Torbjørn Eika i KS reagerer også kraftig på omorganiseringen av Statistisk sentralbyrå.

Rundt 25 forskere i Statistisk sentralbyrå ( SSB) skal flyttes fra forskningsavdelingen til én av statistikkavdelingene, etter forslag fra et internt utvalg. En av dem er Erling Holmøy som står bak Norges innvandringsregnskap.

Les: Frp med innvandrer-advarsel til SSB

– Det er sjokkerende at de kaster Erling Holmøy ut av forskningsavdelingen. Jeg oppfatter ham som en av de beste og mest relevante økonomene i dag, sier Eika, som gikk til KS etter 31 år i SSB, til Dagens Næringsliv.

Selv kaller Holmøy overflyttingen «en ulykke» for ham personlig.

Mandag skal SSB-direktør Christine Meyer i hastemøte med finansminister Siv Jensen (Frp).

Statsråden ønsker en orientering om situasjonen som følge av at hun har registrert bekymring fra flere hold.

– Jeg har registrert at det er bekymring fra flere hold for endringene som gjøres i SSBs forskningsavdeling, og vil derfor invitere SSBs administrerende direktør til å orientere om situasjonen, uttalte Siv Jensen til NTB på fredag.

– Som øverste leder for etaten er jeg opptatt av at SSB skal fortsette å levere sine viktige bidrag til departementet, til regjeringen, til Stortinget, til partene i arbeidslivet, og til samfunnet generelt, la hun til.

Les: SSB: Innvandring vil koste 10.000 ekstra per person