NA24.no

På Osterøy kan du få syv mål tomt, en holme for deg selv og en liten tømmerhytte på kjøpet. Prislapp? 370.000 kroner.
På Osterøy kan du få syv mål tomt, en holme for deg selv og en liten tømmerhytte på kjøpet. Prislapp? 370.000 kroner. Foto: Eiendomsmegler Vest

Her kan du få hytte og egen holme til under 400.000

Bare en drøy time fra Bergen kan du nå kjøpe en tømmerhytte på egen holme til minipris.

(OSTERØY) Bergensavisen: – Dette er ikke hytten for dem som ønsker komfort og fasiliteter, sier Magne Storheim, ansvarlig megler for avdeling nord i Eiendomsmegler Vest.

Sagaholmen er en liten holme i Storavatnet på Osterøy på syv mål og med en gammel tømmerstue på 34 kvadratmeter på holmen. Prisen er satt til lave 370.000 kroner.

– I dag er det slik at mange ønsker å parkere rett utenfor hytten. Her må man gå ti minutter fra parkeringsplassen og over en gangbro for å komme frem. Det er grunnen til at prisen er satt såpass lavt.

– Er vi virkelig blitt så late?

– Ja, vi ser at interessen daler når man ikke kan kjøre helt frem. Må man med båt, blir det enda verre, sier Storheim til Bergensavisen

Her snakker vi utedo, tømmervegger, ikke innlagt strøm og vann, men med denne hytteprisen har han likevel fått flere henvendelser.

– Trenden om at alt må være så fasjonabelt er på vei å snu. Dette er et typisk eksempel på at en hytteeiendom ikke trenger å koste skjorten, mener Storheim. 

Saken fortsetter under bildet.

Hytten er en gammel tømmerstue, men ligger alene på en holme i Storavatnet på Osterøy. Her må man gå 10 minutter fra parkeringsplassen, og megler mener det er en av grunnene til den lave prisen.


– Må ha kjærlighet

Et søk på andre fritidseiendommer på Finn.no viser at det er vel 30 hytter/fritidseiendommer til under én million kroner til salgs i Hordaland nå. Det er syv hytter til under 500.000 kroner til salgs.

– Vi håper å finne noen med kjærlighet som kan overta denne hytten, som har mye sjarm. sier Chris-Andre Grimstad, megler i Eiendomsmegler 1.

Han selger en hytte på 42 kvadratmeter fra 1969 og vel ett mål tomt til prisantydningen 490 000 kroner på Manger. Hytten ligger i et LNF-område (landbruk, natur og friluftsliv) og kan derfor ikke rives.

– Her trenger man noen som kan restaurere, sier Grimstad til Bergensavisen

På Ulvikfjellet kan du få hytte til 690.000 kroner.

– De som ikke har råd til hytter i pressområdene kjøper heller leiligheter der, og hyttene i utkanten lider litt av det, mener Sebastian Gjerde, megler i Eiendomsmegler Vest. 

Saken fortsetter under bildet.

- Fra hytten i Manger kan du se helt til Ulriken, reklamerer megler Chris-Andre Grimstad. Hytten ligger ute til 490.000 kroner.


«Fjällräven-hytter»

– Disse hyttene er vel det vi kaller «Fjällräven-hytter», hytter for dem som nøyer seg med natur, fred og ro, sier Baste Bolstad, jurist og hyttemegler i Proaktiv Voss Eiendomsmegling i Bergen.

Han mener dette hyttesegmentet skiller seg veldig fra det større markedet som vil ha mer komfort og fasiliteter.

– 370.000 kroner er billig, men de fleste er ikke interessert i å betale det for å ha et sted å sitte og glo. De fleste stiller krav til å ha noe å gjøre på, mener Bolstad.

Han mener man ikke får hytter til under én million kroner på Voss, men at det kan forekomme på steder som Mjølfjell.

En tendens han ser i markedet er motsatt: At folk kjøper fritidsbolig midt i Voss sentrum.

– Da kan de i familien som vil gå på ski i fjellet gjøre det, og de som ikke liker å gå på ski har andre muligheter, sier han til Bergensavisen

Saken fortsetter under bildet.

Denne hytten på Ulvikfjellet kan du få til 690.000 kroner. ? Dette er ikke et typisk hytteområde, og det er heller ikke noe spesielt god standard, sier megler Sebastian Gjerde i Eiendomsmelger Vest. Eiendommen er en festetomt og den nåværende festekontrakten (med en årlig festeavgift på vel 2.000 kroner) varer i ti år til.


Mindre hyttejåleri

Hyttemegler i Eiendomsmegler Vest, Tone Ravnanger, seier at hun har sett en tendens mot mindre hyttejåleri de siste årene.

– Vi selger mindre prangende hytter nå, målet for mange er å finne noe til en grei pris og en grei standard, sier Ravnanger.

Hun mener dette er en sunn trend.

– Hyttekjøperne bruker også mer tid på å bestemme seg, og de vil gjerne ha en hytte i et område der det også er andre.

Les flere saker hos Bergensavisen


Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere