Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

NA24.no

Her kan du kjøpe hus med egen brygge og bruke som hytte

UTEN BOPLIKT: Ser du etter sjøhytte eller bolig ved sjøen - eller begge deler? Denne eiendommen på Filtvet i Drøbaksundet er et av flere eksempler på boliger med strandlinje i Oslofjorden som selges uten boplikt.
UTEN BOPLIKT: Ser du etter sjøhytte eller bolig ved sjøen - eller begge deler? Denne eiendommen på Filtvet i Drøbaksundet er et av flere eksempler på boliger med strandlinje i Oslofjorden som selges uten boplikt. Foto: (DNB)
Sist oppdatert:
Disse boligene ligger ved fjorden, har strandlinje og brygge, og ingen boplikt.

OSLO (Nettavisen): Mens hyttene i Oslofjorden går til svimlende priser, kan den som i stedet ser etter boliger til salgs finne eiendommer med strandlinje og brygge til helt andre priser - i områder uten boplikt.

Sist uke omtalte Nettavisen tre av sjøhyttene i det øvre prissjiktet i Oslofjorden - alle med en prislapp over 25 millioner kroner.

En klikk på boligmarkedet i Oslofjorden viser at for en tredel av prisen kan du få noe av det samme.

Hus og brygge i Drøbaksundet

En av eiendommene som ligger ute for salg på Finn.no nå er en eiendom på Filtvet på Hurum i Drøbaksundet med prisantydning på 8,2 millioner kroner. Eneboligen har et bruksareal på 184 kvadratmeter og tre soverom. Tomta er på vel et halvt mål, 692 kvadratmeter, med egen strandlinje og brygge. Her har du altså muligheter for bading og båtliv rett utenfor stuedøra.

I DRØBAKSUNDET: Eneboligen på Filtvet har et bruksareal på 184 kvadratmeter og tre soverom. Tomta er på vel et halvt mål med egen strandlinje og brygge.

- Her er det ikke boplikt, så dette er en eiendom jeg tror vil vekke interesse enten du søker bolig eller fritidseiendom, og også for de som vil ha en kombinasjonsbolig. Vi ser mange som kjøper en bolig som de benytter i sommermånedene, og så har de en leilighet i byen de benytter om vinteren, sier eiendomsmengler Fredrik Mørch Døviken i DNB til Nettavisen.

- Trenger en nevenyttig eier

På minussiden bærer eiendommen på Filtvet preg av etterhengende vedlikehold, så den som kjøper må regne med å bruke tid og penger på oppgradering.

- Eiendommen trenger en nevenyttig eier, men beliggenheten ved Oslofjorden er fantastisk, og i nærheten har du restauranten Villa Malla og idylliske Filtvet brygge, sier megler.

SOMMERHUS PÅ KJØPET: Prisantydning er 4,5 millioner kroner for denne eiendommen i Langangen i Telemark. Da får du 386 kvadratmeter bruksareal, egen strandlinje, brygge, hovedhus, sommerhus og et lite båthus. Hele tomta er på halvannet mål.

Gammel landhandel med sommerhus

Tar du båtturen helt ut Oslofjorden, svinger sørover forbi Vestfold og setter kursen helt inn i Langangenfjorden i Telemark, kommer du til en annen strandeiendom som nå ligger ute for salg på Finn.no.

Eiendommen i Markavegen i Langangen er egentlig en gammel landhandel og ligger midt mellom Porsgrunn og Larvik, 10-15 minutters biltur i begge retninger. Prisantydning er 4,5 millioner kroner, og da får du 386 kvadratmeter bruksareal, egen strandlinje, brygge, hovedhus, sommerhus og et lite båthus. Hele tomta er på halvannet mål.

Eiendomsmegler Bjørn Saubrekka i Krogsveen snakker om en fantastisk skjærgård som etter hvert også oslofolk har oppdaget.

Les også: Bærum og Tjøme på pristoppen for hytter

- En mektig eiendom

- Hit er det kortere vei fra Oslo enn til Tjøme fordi du slipper å tråkle deg gjennom en by. Med ny bro over Farriseidet i Larvik er det bare å peise rett på og svinge av fra E18, sier Saubrekka.

- Det er en sjarmerende eiendom med en fantastisk sjel, men det er en mektig eiendom, som krever at det er litt tak i deg. Så den har vært litt tung å selge, innrømmer megleren.

VED FJORDEN I TELEMARK: - Det er en sjarmerende eiendom med en fantastisk sjel, men det er en mektig eiendom, som krever at det er litt tak i deg, sier megler Bjørn Saubrekka i Krogsveen om denne eiendommen Langangen.

Hus med brygge på Tjøme - 6,9 mill. kroner

Midt i en av Norges mest populære hytteområder på Tjøme i Vestfold kan du få en enebolig med egen brygge. Prisantydningen for Vestveien 492 er 6,9 millioner kroner. Ifølge boligannonsen er dette en enebolig som holder god standard. Huset er oppført i 1954 med påbygg fra 1962 og 2016. Boligen har tre soverom og et bruksareal på 225 kvadratmeter.

Eiendommen ligger tett på sjøen med egen brygge og båtplasser. Tjøme sentrum er et par minutters kjøring unna.

Rapporter om feil i artikkelen

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!