*Nettavisen* Økonomi.

Her kan du lade telefonen uten lader

På Starbucks i USA kan du snart lade telefonen din uten å ha med deg laderen. Foto: (Powermat)

Starbucks tilbyr gratis og trådløs lading av telefonen.

12.06.14 19:01

I årevis har Starbucks vært et sted hvor man kunne gå inn for å lade batteriene og nyte en kopp kaffe. Nå kan du snart lade batteriene på telefonen din samtidig – uten laderen.

Løsningen kalles Duracell Powermat og torsdag annonserte kaffekjeden at de trådløse ladestasjonene vil bli tilgjengelig gratis i utvalgte Starbucks-lokaler i San Fransisco innen kort tid. I løpet av tre år vil alle Starbucks´7500 lokaler i USA ha det samme tilbudet.

Forut for sin tid

- For oss handler det om å være et steg foran de andre når det kommer til teknologiske løsninger i lokalene, sier teknologisjef for Starbucksm Adam Brotman.

Kaffekjeden er ikke fremmed for å være forut for sin tid i så måte. Allerede i 2001 var de en av USAs første i sitt slag som sørget for å tilby trådløst internett i kjedens utsalgssteder, på en tid da kun 5 prosent hadde mulighet til å surfe trådløst med telefonene sine, skriver CNN.

Ifølge USA Today er frykten for å ikke ha batteri på telefonen en av de aller største stressfaktorene for mobilbrukere. Trådløs lading av telefonen eliminerer denne stressfaktoren, og gir kunder enda en grunn til å kjøpe seg en kopp kaffe til 30 kroner, når det koster halvparten i nabolokalet.

Klikk på bildet for å forstørre.

Innen to år vil alle Starbucks-cafeer i USA ha minst ti trådløse ladestasjoner. Foto: (Powermat)

Må ha ekstrautstyr

For å bruke systemet, må du enten ha en telefon som er kompatibel med det trådløse ladestasjonen, noe de aller færreste er i dag, eller så finnes det ekstrautstyr for de mest populære telefonene, som altså gjør ladingen mulig. Dette tilbehøret er enten et eksternt batteri eller deksler med et innebygd ekstrabatteri.

Starbucks har allerede testet ut tilbudet i løpet av de siste to årene hos en rekke utsalgsplasser i Boston og San Diego. Her har man latt kundene lade telefonene sine ved å låne ut det ut det nødvendige utstyret, og det har tydeligvis vært populært nok til at man valgte å gå videre med ideen.

Ifølge USA Today foreligger det også planer om å selge ekstrautstyret over disk, i hvert fall inntil trådløs lading har blitt standard på de fleste telefoner.

Verken Starbucks eller Duracell ønsker å uttale seg om hvor mye avtalen er verd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag