NA24.no

Valuta USD 8,08 EUR 9,62 GBP 10,93 SEK 91,28
Oslo Børs 0,76%
Skjermbilde fra tjenesten Boligpriser viser kartutsnitt med solgte boliger på Jessheim. Blå ikoner viser boliger som er til salgs.
Skjermbilde fra tjenesten Boligpriser viser kartutsnitt med solgte boliger på Jessheim. Blå ikoner viser boliger som er til salgs. Foto: Faksimile (Boligpriser)

Her kan du se hva naboen solgte for i 2016

Sist oppdatert:
Her er tjenesten som gjør det enkelt å se hva naboen solgte boligen for.

Er du på boligjakt eller lurer på hva din bolig er verdt i dagens marked? Databasen Eiendomspriser gjør det mulig å sjekke hva nabohuset eller naboleiligheten ble solgt for. Du kan også gå tilbake og se historikk på tidligere salg.

Klikk her for å søke på Eiendomspriser.no

Tjenesten har et interaktivt kart du kan zoome inn på og et søkefelt der du kan skrive inn adresse. Det er også mulig å avgrense søket på periode.

Blå ikoner i kartet viser boliger som er til salgs.

Les også: - Nye boliglånskrav vil ramme ungdom

Opplysningene du finner på denne tjenesten er hentet fra tinglyst informasjon fra Grunnboken for fast eiendom og borettsandeler. Du finner også data fra Matrikkelen (landets offisielle eiendomsregister). Eiendomspriser bruker Norkarts eiendomsdatabase som er synkronisert med Kartverkets sentrale matrikkel og grunnbok.

Det er Amedia-eide Siste.no og Digitale Medier 1881 som står bak tjenesten, som ble lansert i 2015.

- Tanken bak tjenesten er at det skal bli lettere å orientere seg hva boliger er verdt og lettere for eksempel for de som skal selge å sette riktig pris på boligen. Det handler blant annet om mer makt til forbrukerne, uttalte  administrerende direktør Asgeir Ohr i Digitale Medier 1881 til Nettavisen i forbindelse med lanseringen.

Den siste boligprisindeksen viser at boligprisene steg med 3,2 prosent fra 2. til 3. kvartal 2016 (sesongjusterte tall).

Prisene på blokkleiligheter steg mest: 4,6 prosent. I samme tidsrom hadde småhus og eneboliger en prisvekst på henholdsvis 3,6 og 2,4 prosent, ifølge Statistisk sentralbyrå.

Les også: Boligprisene vil øke med opp til 11 prosent i 2017

Les også: Ny trend: Foreldre tar lån for barna - økonom advarer

Den siste boligprisindeksen viser at boligprisene steg med 3,2 prosent fra 2. til 3. kvartal 2016. Prisene på blokkleiligheter steg mest: 4,6 prosent. Illustrasjonsfoto.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

Våre bloggere