*Nettavisen* Økonomi.

Her knuser Norwegians thailandske kabinansatte de norske

Thailandske kabinansatte etter ankomst i Oslo på Norwegians rute fra Bangkok. Foto: Stig Martin Solberg (Mediehuset Nettavisen)

Norwegians thailandske kabinansatte har et sykefravær på en brøkdel av de norske kabinansatte.

11.04.16 07:59

Norske kabinansatte og piloter hos Norwegian har klar størst sykefravær. De thailandske kabinansatte har 90 prosent lavere sykefravær enn sine norske kolleger. Det skriver Finansavisen mandag.

Totalt hadde Norwegians kabinansatte (ekskludert piloter) et sykefravær på 7,3 prosent i 2015 - en oppgang på 10 prosent fra 2014.

Les også: Kjos´ thaidamer får 3.000 kroner døgnet

Kabinansatte på norske baser hadde imidlertid et sykefravær på hele 15,8 prosent, sammenlignet med 1,5 prosent for ansatte på den thailandske basen.

Pressekontakt Lasse Sandaker-Nielsen peker overfor Finansavisen på at sykefraværet i Norge generelt er høyere enn i andre land. Han tror en viktig årsak er særnorske fraværs- og sykelønnsordninger som langt overgår det man finner i andre land - inklusive Sverige.

Han opplyser at Norwegian reduserer bemanningen i høykostland med høyt sykefravær, og øker bemanningen i de fleste andre land. - En utvikling som bare vil fortsette, legger Sandaker-Nielsen til overfor Finansavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.