Her kommer milliardærens nye hytte

HYTTEBYGGING: Det er ennå en stund til hytta til milliardær Ivar Tollefsen står klar. Nå er det grunnarbeidene som utføres. Hytta vil bestå av to kjelleretasjer som blant annet skal inneholde et stort svømmebasseng. Man skal også kunne svømme fra sjøen og inn i bassengområdet i hytta.

HYTTEBYGGING: Det er ennå en stund til hytta til milliardær Ivar Tollefsen står klar. Nå er det grunnarbeidene som utføres. Hytta vil bestå av to kjelleretasjer som blant annet skal inneholde et stort svømmebasseng. Man skal også kunne svømme fra sjøen og inn i bassengområdet i hytta. Foto: Elin Frisch Selås (Kragerø Blad vestmar)

Den «usynlige» hytta får to kjelleretasjer og bare én etasje over bakken.

29.04.14 14:16

Mesteparten av den nye hytta til milliardæren Ivar Tollefsen vil være gjemt i fjellet. To av tre etasjer blir kjellere, mens hovedetasjen på cirka 100 kvadratmeter er det eneste som skal synes når hytta på Tåtøy i Kragerø er ferdig, skriver Kragerø Blad Vestmar.

Grunnarbeidene til Ivar Tollefsens hytte, som har fått navnet Utsund, har pågått i tre år. Nå skal betongarbeidene til den 460 kvadratmeter store hytta starte.

HYTTEBYGGER: Ivar Tollefsen. Foto: (SCANPIX)

- Det er lagt vekt på at hytta skal være minst mulig synlig, forteller prosjektleder hos hovedentreprenøren Kruse Smith, Ove Bottolfs.

Les også:Eiendomsbaron åpner opp for mange millioner høyere skatt

Hytta vil bestå av to kjelleretasjer som blant annet skal inneholde et stort svømmebasseng. Man skal også kunne svømme fra sjøen og inn i bassengområdet i hytta.

- Utfordrende prosjekt

Bottolfs er glad for at Kruse Smith har fått prosjektet, som han beskriver som utfordrende.

- Hytta krever avanserte betongkonstruksjoner, og det er totalt sett et utfordrende prosjekt, sier han.

Han forteller at det er stort fokus på tre ting: gode tekniske løsninger, nøkterne materialer og en effektiv byggeprosess.

Pris ukjent

- Dette vil holde åtte mann i arbeid det neste året, i tillegg til at det vil gi ringvirkninger til underleverandører og samarbeidspartnere på tekniske fag, forteller Bottolfs, som legger til at alle som arbeider med hytta i hovedsak er lokale.

Les også: Ivar er landets råeste tryllekunstner

Det vites ikke hva hytta til slutt vil koste. Den skal, etter planen, stå ferdig sommeren 2017.

Kruse Smith har for øvrig også fått totalentreprisen på hytta til Celina Middelfart, som nå skal gjenoppbygges etter at den forrige nylig ble revet.

FAKTA OM HYTTEBYGGEREN:

* Ivar Erik Tollefsen (53) er eiendomsutvikler, gründer og forretningsmann.

* Er også kjent som rallykjører, skiløper og fjellklatrer, og har ledet flere turer og ekspedisjoner, blant annet med Vegard Ulvang og Arne Næss jr. som deltakere.

* Er ifølge bladet Kapital god for 5,4 milliarder kroner (2013).

* Er eneeier i selskapet Fredensborg Eiendom, som ifølge DN består av over 14.000 utleieleiligheter, hvorav 12.000 er i Sverige.

* Eier blant annet Tollboden i Kragerø

* Fikk i 2011 en bot på 100.000 kroner for et ulovlig oppført bryggeanlegg på Tåtøy.

* Fikk kritikk da han høytrykkspylte fjellet på fritidseiendommen på Tåtøy i 2008.

Se bilder fra hyttetomten under her:

ROMSLIG: Her skal de to kjelleretasjene bygges. «Hullet» som er sprengt ut er rimelig stort. Foto: Elin Frisch selås (Kragerø Blad Vestmar)

SYNLIG: Den store krana gjør hyttearbeidet på Tåtøy godt synlig i nærområdet. Foto: Elin Frisch Selås (Kragerø Blad Vestmar)

ANSVAR: Ove Bottolfs hos Kruse Smth sier hytteprosjektet på Tåtøy er både stort og spennende Foto: Elin Frisch selås (Kragerø Blad Vestmar)


Se video fra hyttetomten

HTML EMBED


Les flere saker i Kragerø Blad Vestmar

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag