Her koster 46 kvadratmeter 10,4 millioner kroner

Foto: (WETHERELL)

I dette strøket ligger kvadratmeterprisen på 240.000.

12.02.14 08:17

Mens mange mener at boligprisene i Norge ligger på et skyhøyt nivå, er det sjelden man finner leiligheter med en kvadratmeterpris på over 200.000 kroner her til lands.

Dette gjelder spesielt når det er snakk om små toroms leiligheter på knappe 43 kvadratmeter, men i ett av Londons mest eksklusive strøk selges nå en slik eiendom.

Krypinnet, som ligger i første etasje, omtales i britiske aviser som Storbritannias minste leilighet priset til 1 millioner pund - eller 10,4 millioner kroner.

Dette gir en kvadratmeterpris på over 240.000 kroner.

Leiligheten rommer ett soverom, et lite kjøkken samt både bad og en stue med vindu og fremstår som enkel i stilen.

Eksklusivt nabolag
Som om ikke den høye prisen var nok må eierne av leiligheten ut med 3000 pund, eller 31.200 kroner, i året i serviceavgifter.

Med dette får de blant annet en portner, som står til tjeneste 24 timer i døgnet.

Til tross for at tilgang til eksklusiv service medfølger leiligheten poengterer Daily Mail at boligen har mindre grunnflate enn en t-bane vogn. De har for ordens skyld lagt inn et bilde av en standard vogn i sin artikkel om leiligheten.

Mayfair
Mayfair strekker seg omtrent til Hyde Park i vest, Oxford Street i nord, Green Park i sør og Regent Street i øst. Det meste av utbyggingen av området skjedde i det 17. og 18. århundre. Det ble et fasjonabelt boligområde. En stor del av Mayfair eies fortsatt av hertugen av Westminster. Området er nå for det meste brukt til næringsdrift. Leienivået er blant de høyeste i verden. Det finnes fortsatt mange eksklusive boliger mellom næringslokalene, samt en rekke luksushoteller. Kilde: Wikipedia

Boligpriser skutt i været
Størrelsen til tross, det kan nevnes at det eksklusive hotellet The Ritz er i kort gangavstand fra den kostbare boligen.

Den verdenskjente restauranten Nobu er kun et steinkast unna.

Men selv med den ettertraktede beliggenheten kan eierne får problemer med å selge til denne høye prisen.

For kun noen få år siden fikk man nemlig tilsvarende leiligheter langt rimeligere, men megleren ansvarlig for salget mener at objektet er riktig priset.

- For noen år siden kunne du finne eiendommer som dette for 250.000 pund (2,6 millioner kroner), men en ettromsleilighet i første etasje i Mayfair koster nå 1 millioner pund, sier Peter Wetherhell, i eiendomsselskapet Wetherell, til Daily Mail.

Norges dyreste leilighet
Norges dyreste leilighet er etter sigende Olav Nils Sundes 1.987 kvadratmeter store leilighet på Tjuvholmen.

Sunde er hovedaksjonær i Color Group ASA og Gresvigkonsernet gjennom investeringsselskapet O.N. Sunde. Ifølge Kapitals ferske liste over landets 400 rikeste står han oppført med en estimert formue på 4.575 millioner kroner. For leiligheten på Tjuvholmen skal han ha betalt 236,5 millioner kroner.

Det var i 2011 det ble kjent at én person hadde kjøpt og slått sammen det som skulle være fire leiligheter i prestisjebygget Kavringen Brygge ytterst på Tjuvholmen. Senere ble det kjent at den da ukjente kjøperen i tillegg hadde sikret seg den ytterste leiligheten i fjerde etasje og hele takterrassen og innearealet i sjette etasje.

En 46 kvadrat meter stor leilighet på Tjuvholmen ligger akkurat nå ute til salg for 4,98 millioner kroner. Dette gir en kvadratmeterpris på litt over 108.000 kroner - altså ett godt stykke unna det som omtales som Storbritannias minste leilighet til 1 millioner pund.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag