Her koster det 30.000 kroner å bli medlem

Foto: Paul Weaver

Vi har testet Oslos nye luksusspa.

18.03.14 21:54

TJUVHOLMEN(NA24): Nettavisen NA24 har testet ut The Thief Spa i Oslo som åpnet på fredag.

Det tolv meter lange stålbassenget, som bader i grønt, blått og lilla lys, virker med sine 31 varmegrader innbydende.

Den høye romtemperaturen gjør det særs behagelig å bevege seg i områdene rundt basseng og spa-avlukker. Finsk badstu, tyrkis Hammam, marokkansk Rhassoul, tysk Aufguss, steam-rom og dusjer med ulike spaprogram, pakket inn i skifer og tre, lokker innbydende bak dørene.

Det dempede lyset, kombinert med det som minner om en stjernehimmel, bidrar til og komplementere den luksuriøse stemningen på spaet, og det føles på kroppen at man har lagt et to timers langt opphold i de nyåpnede lokalene.

Les også:Stordalens luksus-spa kostet 70 millioner kroner

Avanserte dusjer

For timene flyr når man tusler svett og avkledd fra rom til rom, i det kvadratmeter store spa-området.

Dagen etter den offisielle åpningen er det få gjester her, men allikevel fylles liggestolene rundt bassengområdet seg opp. Enn så lenge føles det derimot langt fra overfylt når man beveger seg fra rom til rom mens kroppen blir stadig mer avslappet.

Dusjene får imidlertid fart på blodsirkulasjonen, og de er en morsom seanse i seg selv.

Det er syv av dem - to noe mer unike enn de andre.

Dusjen med det passende navnet fossefall, har vann som strømmer ut fra tre steder.

Sensorsky, som etter sigende kun finnes på The Thief Spa, har tre ulike program, og kan stilles inn etter personlig ønske. Dusjen, som etter sigende koster omkring 250.000 kroner stykke, tok visstnok nærmere 40 timer å montere, og det er tatt i bruk noe av den samme elektronikken i denne som det er i pacemakere.

Ved hjelp av hydroterapi, aromaterapi og kromoterapi (lysterapi) kan du ente få en oppfriskende, balanserende eller beroligende dusj. Både dusjtrykk og duft endrer seg i prosessen, og hvert program tar fem minutter. Mens to av programmene utfordrer utholdenheten med sine særs kalde sprut, er ett av programmene av den mer tempererte sorten. Dufter og lys bidrar utvilsomt til å høyne dusjopplevelsen.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Sensorysky innbyr til en annerledes dusjopplevelse. Foto: Paul Weaver

Det kommer mye vann ut av fossefall-dusjen. Foto: Paul Weaver


Oppvarmet

Både steam-rom og finsk sauna finnes som nevnt på premissene.

Her kan man bolte seg, så lenge ingen har booket rommet for gruppebehandlingene som tilbys på menyen. Også de flisbelagte benkene som finnes rundt omkring i spa-området er oppvarmet, noe som gjør det spesielt deilig å sette seg ned for å slappe av mellom slagene.

Stordalen har også bygd et eget Hamam-rom på spaets premisser.

Nettavisen NA24s utsendte fikk, uten kostnad, teste dette rommet. Etter å ha plassert kroppen, i vannrett stilling, på en oppvarmet benk av stein blir man bokstavelig talt dekket av skum. Deretter skrubber terapeuten, nærmest, hver eneste kroppsdel, mens han med jevne mellomrom spyler med varmt vann. Den høye romtemperaturen gjør at man svetter mye under en slik seanse - og man kan praktisk talt kjenne at kroppen renses for avfallsstoffer. Til tross for den behagelige skrubbingen og berøringen fra terapeuten, hadde vi håpet på å kjenne oss litt mer mørbanket enn vi gjorde etter endt seanse – så det er verdt å nevne at Hamam-behandlingen på The Thief Spa er justert etter norske standarder.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Prisen på Tyrkisk-Hamam er langt fra avskrekkende. 995 kroner per person koster den 50 minutter lange duo-seansen, og selv om dette ikke er billiger det en god pris sammenlignet med hva flere andre behandlingssteder i hovedstaden tilbyr av lignende kroppsbehandlinger. Foto: Paul Weaver


Eksklusiv lysterapi

Spaets behandlingsmeny er imidlertid stor, og det meste som tilbys foregår i en egen avdeling med i alt fire behandlingsrom, som alle er relativt romslige og luftige.

Naturlig dagslys strømmer inn gjennom vinduer, noe som ikke er alle spa forunt.

I ett av rommene gjennomføres kromoterapi, eller lysterapi, og terapeuten forklarer at en behandling visstnok tilsvarer det samme som tolv timers søvn. Når man ligger på en vannfylt madrass, får man massasje og berøring, mens man ser opp på ulike fargede lys i taket.

Terapeuten kaller selv behandlingen for en ladestasjon, men det er viktig å understreke at dette er en luksusbehandling som tar to til tre timer. Prisene varierer, men vi får opplyst om at det ikke er spesielt billig.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

- Det fungerer som en ladestasjon, mener terapeuten. Foto: Paul Weaver

I spa-suiten er det ekstra stor plass, samt et badekar med utsikt. Foto: Paul Weaver


Gnir inn huden med dimantstøv

Behandlinger med produkter fra Carita, Babor, Voya og Priori foregår på de tre andre rommene – og her finnes noe for enhver smak - da det tilbys 30 ulike behandlinger på spa-områdets premisser.

Foruten å bli pakket inn i tang fra det økologiske merket Voya, er den såkalte Diamantbehandlingen fra Carita den som vekker størst oppsikt på menyen.

Luksusbehandlingen varer i 1 ½ timer og koster svimlende 6.195 kroner. Det skal nevnes at du da får med deg et produkt, til en verdi av 3.800 kroner, hjem og seansen avsluttes med at huden gnis inn med ekte diamantstøv. Representanter på stedet opplyser om at dette er Norges dyreste skjønnhetsbehandling, som utføres eksklusivt på The Thief Spa.

(Artikkelen fortsetter under bildene)

Grønn tang fra Voya. Foto: Paul Weaver

Diamantbehandlingene på The Thief Spa omtales som den dyreste av sitt slag i Norge. Foto: Paul Weaver


Medlemsavgift: 30.000 kroner året

Det finnes også et eget gym på spaets premisser, og kun 100 stykk har mulighet til å kjøpe et eksklusivt medlemskap.

For en avgift på 30.000 kroner i året får du fri tilgang til spaets fasiliteter og treningsstudio. Så langt er 70 medlemskap solgt, av disse er 60 prosent til menn.

Da Nettavisen NA24 tok turen dit før åpning føltes treningsrommet noe vel intimt, men det høyteknologiske utstyret vil utvilsomt lokke treningsglade Oslo-boere, til tross for intimiteten.

Garderobene er også pakket inn i grå nyanser og treverk. Foto: Paul Weaver

Skifer, tømmer og gull er gjennomgående materialer og fargevalg i The Thief Spa. Foto: Paul Weaver

Steam-rommet kan nytes enten med en behandling eller uten. Foto: Paul Weaver

Det tolv meter lang stålbassenget holder 31 varmegrader. Foto: Paul Weaver

Den finske saunaen er romslig. Foto: Paul Weaver


Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag