Gå til sidens hovedinnhold

Her lages din datamaskin

Har du noen gang lurt på hvordan det ser ut der hvor din datamaskin produseres? Nå kan du se bildene.

LIMERICK (TV 2 Nettavisen): Dell er en av verdens to største produsenter av datamaskiner, og har en rekke fabrikker rundt om kring i verden. Blant annet er det flere i USA, Sør-Amerika og Asia.

35.00 enheter i døgnet
All produksjon for Europa, Midt-Østen og Afrika foregår i den lille byen Limerick på vestkysten av Irland. Denne fabrikken har over 5.000 fabrikksansatte, og kan produsere opp til 35.000 maskiner hver dag.

Se bildene i bunn av artikkelen.

Dette skjer over syv produksjonslinjer, hvor alle linjene kan produsere bærbare og stasjonære maskiner om hverandre.

Omvisning på fabrikken
Vi fikk en omvisning på fabrikken, og fikk se hvordan det gjøres når opp til 24 datamaskiner kan lages hvert minutt – nesten én maskin annethvert sekund.

Dessverre er det fotoforbud inne på fabrikken, men vi fikk tilgang til bilder fra produksjonslokalet i etterkant. Dette viser det samme som vi fikk se i fabrikken.

Dette inkluderer blant annet de berømte ansatte som sitter og klistrer klistremerker på datamaskinene, og vi fikk se hvordan en datamaskin kan settes sammen på tre minutter.

Svært hektisk miljø
Sistnevnte er ikke bare et teoretisk tall; alle ansatte jobber med provisjonslønn, og det fører til et svært høyt tempo over tid. Tempoet er faktisk så høyt av vi ble en smule bekymret for helsen til harddiskene som ikke ble behandlet med den aller største formen for forsiktighet.

Heldigvis blir eventuelle defekte harddisker luket ut før de kommer ut til kjøperne.

I bildespesialen under kan du se bildene av produksjon av bærbare, stasjonære maskiner og servere, samt noe av logistikken som skal til.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Reklame

NÅ: Eksklusiv motebutikk er i gang med sitt årlige salg