*Nettavisen* Økonomi.

Her lanseres Windows Vista

I går var Microsofts største dag på mange år. Se Bill Gates lansere Windows Vista her.

30.01.07 11:19

Det er liten tvil om at den doble lanseringen av Windows Vista og Office 2007 for forbrukermarkedet er en av de største milepælene i Microsofts historie.

Les vår gjennomgang av Windows Vista her.

Storslått lansering
På et storslått show i New York i går var en alltid like energisk Microsoft-sjef Steve Ballmer tilstede, sammen med Microsoft-grunnlegger Bill Gates, for å markere denne dagen.

Se et lenger videoklipp enn hva du kan se over på Web-tv – TV 2 Sumo.

- Like viktig som Windows 95
Microsoft-sjefene sammenlignet viktigheten av den digitale revolusjonen Windows Vista representerer med den forrige virkelig store lanseringen i Windows-sammenheng, nemlig Windows 95, som har blitt en milepæl uansett hvordan du ser på det.

- Windows 95 var nøkkelen til sin epoke, og Windows Vista er nøkkelen til den epoken vi har i dag, sa Bill Gates under lanseringen.

Lang utvikling
Utviklingen av Windows Vista, med kodenavn Longhorn, begynte noen måneder før lanseringen av Windows XP i oktober 2001, og var i utgangspunktet ment som en mindre oppgradering som skulle komme i 2003, før den virkelig store oppgraderingen av Windows skulle komme med det som har hatt kodenavn Blackcomb.

Siden den gang har det ballet på seg med nye funksjoner og ikke minst store utsettelser, frem til lanseringen som vi nå står overfor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.