NA24.no

Her ligger to nye superyachter

De to superyachtene «Hampshire» (til høyre) og «Archimedes» ligger side ved side. Foto: Magne Turøy
De to superyachtene «Hampshire» (til høyre) og «Archimedes» ligger side ved side. Foto: Magne Turøy
Sist oppdatert:
«Hampshire» og «Archimedes» ligger side ved side.

(BA.NO): Verdens nest største superyacht, «Eclipse», eid av Chelsea-eier Roman Abramovitch ligger fremdeles i Byfjorden, og har fått mye oppmerksomhet i det siste.

Tirsdag ligger det to nye superyachter til kai ved Bradbenken i Bergen, og til tross for at de bare er en tredjedel av størrelsen, er de begge et imponerende skue, skriver BA.

Hvem som er om bord, er ikke kjent.

Tilbake

Den ene, yachten «Hampshire» er eid av industrimann Jim Ratcliffe, som er blant Storbritannias rikeste menn. Yachten besøkte Bergen senest i mai i fjor.

56 meter lange «Hampshire», oppkalt etter sørøst-Englands tredje største fylke, kan huse 12 gjester og et mannskap på 14, og kan med sine to motorer med 1500 hestekrefter og 105,000 liters drivstofftanker nå en fart på 15.7 knop.

Amerikansk milliardær

«Archimedes» er noe større, 68 meter, og er eid av den amerikanske milliardæren James Simons, eier av investeringsselskapet Renaissance Technologies.

Skipet ble levert til eieren i 2008, og har en toppfart på 16 knop. Skipet er bygget i Nederland, og er verden 165. største yacht.

Superyachten Eclipse er nest størst i verden. Eier er Roman Abramovich.


Yachtbesøk også i mai

26. mai kom «Eclipse», verdens nest største yacht til Bergen. 

Den russiske mangemilliardærens yacht ankret ved Kristianholm.

BA fikk opplyst at et helikopter landet på helidekk og hentet noen av passasjerene. Trolig skulle de på sightseeing i vestlandske fjell og fjorder.

Manager Ola Hiis Bergh i Norway Superyacht Services bekrefter at han har vært involvert i programmet til rikingene. Hiis Bergh vil ikke røpe om eieren, forretningsmann og Chelsea-eier Roman Abramovich, er om bord.

– Det er konfidensielt hvem som er om bord og hva de skal. Om vi røper det er vi ferdige, sa han.

Skuddsikkert glass

Mannskapet består angivelig av rundt 90 personer, men det er aldri mange gjester om bord, ifølge Hiis Bergh.

Ifølge Business Insider er yachten til Abramovich blant annet utstyrt med skuddsikkert glass, missilforsvar og en undervannsfarkost.

I tillegg kan gjestene boltre seg i to innendørs svømmebasseng, et diskotek, en kino, en hårsalong og en restaurant.

«Eclipse» kostet i 2010 1,5 milliarder dollar. Inntil 2013 var «Eclipse» med sine 162,5 meter verdens største yacht, men så overtok den 17,5 meter lengre «Azzam» ledelsen.

Les flere saker fra Bergensavisen her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere