*Nettavisen* Økonomi.

Her lopper de deg

Østeuropeiske spillebanditter lopper folk for penger midt på Norges paradegate.

10.03.07 11:13

Fredag ettermiddag holdt fire østeuropeere et pengespill på gang midt i krysset mellom Karl Johan og Nedre Slottsgate. Det flokket seg av mennesker som ville prøve lykken.

NA24 - din næringslivsavis

Kan ikke vinne
Spillet virker fristende for mange ved første øyekast. Det trengs fire aktører for å «loppe» de som er ute på en spasertur på Karl Johan.

Det fungerer slik: Fire personer stiller seg opp i en folksom gate. Den ene setter seg ned på kne og har tre fyrstikkesker på et godt synlig teppe, og triller en hvit kule under en av de tre eskene. Bevisst lar han alle tilskuerene se hvor kulen er til enhver tid.

De tre «vennene» som står rundt, lager liv og later som de spiller. De har bunkevis med tusenlapper i hendene. De setter penger på hvor kulen befinner seg. Man får inntrykk av at de vinner tusenvis av kroner.

Lettlurt
En tilfeldig forbipasserende tror dette er lett, siden han som har eskene viser alle hvor kulen befinner seg.

Men med det samme en tilfeldig forbigående satser tusen kroner havner kulen under en annen eske og man taper. På to sekunder er spilleguttene borte.

Ikke prioritert
Denne typen kriminalitet skader ingen andre enn de som er dumme nok til å satse penger på å spille med penger på Karl Johan. Politiet har det for travelt til å kommentere saken.

- Dette kjenner vi ikke til, sier vaktleder Bingen i Oslopolitiet, og politioverbetjent Knut Rykhus ved Sentrum politistasjon vil ikke ta stilling til saken.

- Det er for travelt her til at vi kan kommentere dette, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslopolitiet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.