Det var under et lengre intervju med radiovert Joe Rogan at Tesla-sjef og grunnlegger Elon Musk røyket det narkotiske stoffet marihuana.

Marihuana er lovlig i California. Rogan fyret opp en «joint» under intervjuet.

- Er det en joint eller er det en sigar? spør Musk og får til svar at det var marihuana blandet med tobakk.

- Har du noen gang tatt en? spør Rogan.

- Ja, jeg tror jeg har prøvd en gang, svarer Musk.

- Å kom igjen a. Du kan vel ikke prøve på grunn av aksjonærer, sier Rogan.

- Det er jo lovlig, er det ikke? spør Musk.

Marihuana er ikke bra for produktiviteten. Det er en grunn for ordet «stein». Du bare sitter der som en stein på marihuana

- Ja, helt lovlig, sier Rogan og gir jointen til Musk som tar en drag av den og konstaterer at det passer bra med whisky som de også drakk under intervjuet.

Nesten 90.000 personer fikk med seg direktesendingen av intervjuet. Mindre enn ett døgn senere hadde intervjuet blitt sett over 850.000 ganger.

Dette er ikke første gang Elon Musk blir spurt om han har røyka marihuana. I begynnelsen av august sa Elon Musk at han vurderte å ta Tesla av børs, og at en investor var villig til å kjøpe aksjene på 420 i kurs (les egen sak).

Senere samme måned sa Musk at Tesla blir værende på børs (les egen sak).

420, eller 4/20 eller 4. april er et kodeord for marihuana. Sammenfallet med det nevnte kursen gjorde at han til New York Times måtte forklare at han ikke var narkotikapåvirket, eller «stein», da han skrev denne berømmelige Twitter-meldingen om mulig investor på kurs 420 .

- Det virket som bedre karma at det var 420 dollar enn 419 dollar, sa han og la til: - Men jeg var ikke på marihuana, for å være klar på det. Marihuana er ikke bra for produktiviteten. Det er en grunn for ordet «stein». Du bare sitter der som en stein på marihuana.

Tesla-aksjen stupte etter marihuana-røyking - regnskapssjefen gikk av

Søm følge av marihuana-røykingen stupte Tesla-aksjen med 9 prosent seks minutter inne i fredagens handel.

Nedgangen fant sted etter YouTube-intervjuet torsdag kveld. Fredag kunngjorde regnskapssjef Dave Morton sin avgang.

Morton hadde hatt stillingen i bare en måned. Han forklarer avgangen med det høye personfokuset han har fått i offentligheten som følge av toppstillingen, og at tilværelsen er for hektisk i selskapet.

Selskapets HR-sjef Gabrielle Toledano, som er i permisjon, fortalte samtidig til Bloomberg at hun planlegger å forlate selskapet.

Turbulens har preget Tesla etter at Musk 7. august sa han vurderte å ta selskapet av børs. Planen ble skrinlagt to uker senere.

Har du god tid, så kan du se hele intervjuet her: