NA24.no

VERDENS BESTEBANK IFØLGE VERDENS STØRSTE: Citi mener DNB er verdens mest lønnsomme bank.
VERDENS BESTEBANK IFØLGE VERDENS STØRSTE: Citi mener DNB er verdens mest lønnsomme bank. (OUS, Placebo)

Her ser du verdens beste bank

Verdens beste bank er norsk og har et nettooverskudd per ansatt på 1,5 millioner kroner, ifølge en av verdens største banker.

DNB er ikke bare verdens mest lønnsomme bank, ifølge Citi, det er også en av de mest undervurderte, skriver Finansavisen tirsdag.

Ikke si det til de ansatte, men DNB tjener mer pr. ansatt enn noen annen bank på kloden – i alle fall av bankene i Citis investeringsunivers, gjengir Finansavisen.

«DNB er den mest lønnsomme banken vi dekker globalt basert på nettooverskudd pr. ansatt (260.000 dollar, 2014-anslag), foran til og med Goldman Sachs,» skriver analytikerne Ronit Ghose, Yafei Tian og Rahul Bajaj i en oppdatering.

Citi hever ifølge Finansavisen kursmålet på DNB-aksjen til 140 kroner fra 120 kroner. I går ettermiddag kostet en aksje i banken 115 kroner.

Overskuddet på halvannen millioner kroner pr. ansatt gjenspeiler svært høy arbeidskraftproduktivitet, ifølge Citi, som venter at DNB i år for første gang vil få et bedre forhold mellom kostnader og inntekter enn noen annen nordisk bank – «til og med Svenska Handelsbanken.»

Et par australske banker har fortsatt enda bedre kostnadsbilde, men DNB har flere programmer gående for å sikre flat kostnadsutvikling fremover.

Citis kursmål tilsier at verdien av DNBs aksjer stiger fra 187 milliarder kroner til 228 milliarder kroner. Til sammenligning er Telenor, børsens nest største selskap, verdt 217 milliarder kroner nå, skriver Finansavisen.

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere