Her setter 1.000 nordmenn verdensrekord

Lørdag gikk ansatte fra IT-firmaet Atea til topps på Galdhøpiggen sammen nesten 1000 kollegaer fra hele Norge. Aldri før har så mange mennesker vært samlet på fjelltoppen og rekorden blir nå stående i Guinness Rekordbok.

Lørdag gikk ansatte fra IT-firmaet Atea til topps på Galdhøpiggen sammen nesten 1000 kollegaer fra hele Norge. Aldri før har så mange mennesker vært samlet på fjelltoppen og rekorden blir nå stående i Guinness Rekordbok. Foto: Atea

I rekordbok etter fjelltur.

05.09.11 17:03

Lørdag gikk ansatte fra IT-firmaet Atea til topps på Galdhøpiggen sammen nesten 1000 kollegaer fra hele Norge. Aldri før har så mange mennesker vært samlet på fjelltoppen og rekorden blir nå stående i Guinness Rekordbok.

Ansatte i Atea, Norges ledende leverandør av IT- infrastruktur, satte ny verdensrekord i fjellklatring lørdag. Jack Brockbank fra Guinness Rekordbok var tilstede for å kunne godkjenne rekorden. Brockbank hadde reist fra Storbritannia til Lom i Gudbrandsdalen og lørdag kveld delte han ut beviset til Ateas administrerende direktør Steinar Sønsteby.

Totalt 972 personer klatret til topps på Galdhøpiggen, Norges høyeste fjell, lørdag formiddag.

- Dere har satt ny verdensrekord i antall mennesker som samlet har besteget Nord Europas høyeste fjelltopp. Ingen har gjort dette før, annonserte Jack Brockbank fra Guinness rekordbok, mens «We are the champions» runget utover Lom.

Brockbank var fløyet inn fra Storbritannia til Gudbrandsdalen i anledning Ateas landstreff og rekordtur i fjellet.

Sammen mot toppen
- Vi har drømt om å gjøre dette i fem år allerede, forteller Steinar Sønsteby i en melding.

Foto: Atea

Han var tydelig stolt, både av seg selv og sine ansatte, lørdag kveld.

- Nå var tiden inne. Selskapet er i ferd med å nå nye høyder og handlingen gir dobbelt mening. Vi kan både bestige Nord Europas høyeste fjell sammen og vi kan løfte firmaet i felleskap. Vi har mye å være stolte av.

Ifølge Sønsteby var klatringen starten på selskapets nye femårs plan:

- Vi skal bli Europas mest anerkjente IT-selskap. Vår nye strategi skal formes i løpet av høsten med slagordet «Together towards the top». Så hva var vel da mer naturlig enn å starte med en felles topp tur, spør direktøren retorisk.

Har ansatte i din bedrift gjort noe oppsiktsvekkende? Tips oss på vaktsjef@nettavisen.no!

Mennesker som bokstaver
Den store gjengen med klatrere tok turen fra Spiterstulen og Juvasshytta til Galdhøpiggen. På toppen av fjellet dannet fjellklatrerne sammen en Atea-logo. De ansatte gjorde jobben som piksler i bokstavene ikledd hvite, grønne og sorte regnponchoer. Et helikopter var i området for å fotografere begivenheten, men på grunn av tett skydekke kunne ikke fotoseansen gå som planlagt.

Men det var lite som kunne skape dårlig stemning på fjellet denne historiske lørdagen i september.

- Dette er det villeste og modigste jeg har vært med på, sa Claus Hougesen, konsernsjefen selv i det han gikk ned fra rekordturen med lange steg.

Også Ateas regionsdirektør for Region Øst, Per Gunnar Furuset, strålte av begeistring da han kom ned fra fjellet.

- Dette har helt klart enorm betydning for våre ansatte. Mange av oss har aldri før vært på Galdhøpiggen. Nå som disse har fått bekreftet at de mestrer dette, kan de også gyve løs på nye utfordrende oppgaver. Dette er typisk for firmaets kultur at vi arrangerer noe som binder de ansatte sammen på tvers av landets fylker, forklarer avdelingslederen mens han setter sekken ned for å feire at han nå sammen med nesten 1000 av sine kollegaer endelig er i Guinness rekordbok.

Foto: Atea

Kunnskap i distriktene
Atea er et av få moderne selskaper som bevisst sørger for å desentralisere kunnskapen.

-Vi er det eneste IT-selskapet som har gått motstrøms ved å bygge opp underavdelinger i distrikts-Norge, forklarer direktør Sønsteby.

- Trenden har lenge vært å sentralisere kunnskapen i Oslo. Men i Atea sørger vi for å spre kunnskapen ut i landet. Det gjør selskapet mindre sårbart og kunnskapen er dermed trygt forankret på flere hender.

Per Morten Hoff fra bransjeforeningen IKT Norge som var til stede på Lom støtter Sønsteby og Atea i sin desentrale politikk.

- Atea sin strategi om å spre kunnskap ut over Norge støttes 100 % oppunder vår tenkning og er viktig for IT Norge sier Hoff i meldingen.

Og mye kan tyde på at distriktssatsingen fungerer. I dag har Atea 1500 ansatte, med 21 distriktskontorer rundt om i Norge. Allerede i 2009 seilte Atea opp som det største IT-selskapet på Oslo Børs. I 2010 var omsetningen på ca 19 milliarder. Selskapets omsetning er tredoblet i løpet av de siste fem årene.

Foto: Atea

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Økonomi

Annonsebilag