NA24.no

Her skal det investeres flere hundre millioner

I GANG: Cermaq Norway fikk allerede i fjor høst fjernet vegetasjonen i utbyggingsområdet i Forsan. Til høsten påbegynnes grunnarbeidene.
I GANG: Cermaq Norway fikk allerede i fjor høst fjernet vegetasjonen i utbyggingsområdet i Forsan. Til høsten påbegynnes grunnarbeidene. Foto: Øyvind A. Olsen (Avisa Nordland)
Sist oppdatert:

(an.no): Etter 13 års arbeid er det endelig klart at det skal bygges smoltanlegg i Forsan i Steigen. Det vil gi 10–12 nye arbeidsplasser.

Det var stor glede blant de ansatte på Cermaq Norways hovedkontor i Nordfold i Steigen da vedtaket fra styret ble offentliggjort.

– Vi er svært glade over beslutningen, sier administrerende direktør Snorre Jonassen til Avisa Nordland.

Ifølge Jonassen vil grunnarbeidene i Forsan ta til allerede i høst, mens selve oppbyggingen av anlegget vil starte opp våren 2015 og være fullført høsten 2016.

– Hva vil anlegget koste?

– Vi er ikke ferdig å forhandle med entreprenørene, så det kan jeg ikke si mye om, men det dreier seg om flere hundre millioner kroner, bekrefter administrerende direktør.

Kjempeviktig.

Jonassen betegner smoltanlegget i Forsan som en kjempeviktig investering. Det har konsesjon for å produsere 8,4 millioner smolt i året.

– Anlegget vil sikre tilførselen av egenprodusert smolt og dermed også fortsatt vekt på sjøsiden de kommende årene. Også av hensyn til de grønne konsesjonene vi ble tildelt tidligere i år, er det viktig å få anlegget på plass, sier han.

– Hvorfor har det tatt så lang tid å få vedtatt utbyggingsplanene?

– Det skyldes forskjellige forhold. Planen var at vi skulle komme i gang i fjor høst, men på grunn av fusjonen med Ewos måtte vi utsette byggestarten da, sier Jonassen.

Endelig.

Også politikerne i Steigen jubler over at det nå er definitivt avgjort at det skal bygges smoltanlegg i Forsan.

Gleden var stor da nytilsatt rådmann Torben Marstrand orienterte kommunestyret om vedtaket i Cermaq-styret.

– Endelig. Nå blir det oppstart i Forsan til høsten, konstaterte en glad ordfører Asle Schrøder.

Cermaq Norway består av 45 heleide og to deleide matfiskkonsesjoner for laks i Nordland og Finnmark, tre heleide og to deleide settefiskkonsesjoner i Nordland, samt tre lakseslakterier

Cermaq Norway har rundt 450 ansatte. I 2012 leverte selskapet rundt 60.600 tonn laks og hadde en omsetning på 1,2 milliarder kroner.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere