NA24.no

Her skåler de med stil

Sist oppdatert:
Fra Bagatelle til curlingcup. Se hva bedriftene gjør på julebordet.

GRATIS OPPSETT: Les NA24 på mobil

NA24 skrev tidligere søndag om trenden å tone ned julebordet og fyllestrabasene før jul, og heller satse på faglige samlinger med sosiale aktiviteter i forbindelse med kick-offs.

NA24 - din næringslivsavis

En ringerunde til flere profilerte bedrifter bekrefter dette.

Les også: Slik blir julebordet trendy

Gourmetmiddag
Enkelte, som kjendismegler Miguel Vivot Sørholt, slår fortsatt på stortromma før jul.

- I år har jeg valgt å ta med staben med partnere på Bagatelle, forteller han.

Bagatelle er en av de mest eksklusive restaurantene i Oslo, og innehar to stjerner i Michelin-guiden.

Her kommer en treretter gladelig opp i godt over 1000 kroner per person. Og til god mat hører selvsagt utsøkt drikke.

- Hvor mye skal du bruke på restaurantbesøket?

- Jeg sier som jeg alltid har sagt, jeg går ikke på restaurant hvis jeg ikke har råd til forretten, ler Sørholt.

Han kaller Bagatelle-affæren en belønning til de ansatte som har jobbet nærmest døgnet rundt i et lunkent marked, uten å få betalt for det.

Rolig og dannet
Også Odin forvaltning får servert en bedre julebordsmiddag. De Odin-ansatte skal til Holmenkollen Park Hotel, og får ta med seg eventuelle partnere til det sekretær Mette Fredriksen beskriver som en «hyggelig aften».

- Det blir ikke noe stort opplegg eller halsbrekkende greier. Det går pent og skikkelig for seg, sier hun.

Også Norwegian Property, som relativt nystartet eiendomsselskap, skal ta det rolig i år.

- Det blir vårt første julebord, så noen store sprell blir det ikke. Vi skal ut og spise bare vi som jobber her, sier investeringssjef Dag Fladby.

First Securities dropper i tradisjon tro de største julebordsfestlighetene, og satser heller på curlingcup, i år som i fjor.

- Vi holder nokså lav profil og fokus på julebord. Hver avdeling har normalt en faglig samling frem mot jul som avsluttes med en intern middag, forklarer viseadministrerende direktør Jørgen Pleym Ulvness.

First med curlingcup
Firsts eneste offisielle julebord som har en ren sosial profil med kunder, er i form av et Curling-mesterskap med etterfølgende middag.

- Vi har heller ingen kick-offs, men skal i løpet av vinteren neste år ta med oss hele selskapet på en skihelg hvor det blir en god blanding av fag, fysisk aktivitet, konkurranser og sosial moro, forklarer han.

Kjendis-megler Sørholt vil derimot ha kick-off med fokus på den nye eiendomsmeglerloven som kommer i januar.

- Det er viktig å skille mellom det faglige og det festlige. Her blir det motivasjon, selvbilde og etikk i høysetet, sier han.

Svinedyr stand-up
Aker ASA skal avholde julebordet i selskapets egne lokaler på Aker Brygge i desember.

- Blir det noe spennende overraskelser for de ansatte?

- Det blir det nok, hvis jeg ikke sier mer til deg, ler konserndirektør Geir Arne Drangeid.

Ifølge Joacim Wethal i Tiger Event er det store variasjoner i pris etter hvor høyt opp på kjendisskalaen man velger å leie inn julebordsunderholdere fra.

- Man kan godt få et stand-up innslag på 20 minutter til 3000 kroner fra en fersk komiker. Skal man ha Eckbo eller Pirkka eller noe lignende må man gjerne opp i 50-70.000 kroner, sier han.

Har du en god julebordhistorie? Gi oss din beste fra julebordet

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere