NA24.no

Her skulle det satses 160 millioner på teknologipark - men nå vil ingen kjøpe tomt

SAMLING: Kunnskapsparken nord håper å kunne samle små og store petroleumsbedrifter i dette bygget. Foto: KUPA.no/PW Arkitekter
SAMLING: Kunnskapsparken nord håper å kunne samle små og store petroleumsbedrifter i dette bygget. Foto: KUPA.no/PW Arkitekter
Så lenge ingen bedrifter har meldt sin interesse, blir ingen spade stukket i jorda.

(NORD24.NO): Gravemaskinene skulle allerede vært i full sving på Stangnes syd, hvor Harstad kommune har planer om å investere 160 millioner for å legge til rette for teknologibedrifter. Men nå har prosjektet møtt veggen, da ingen aktuelle bedrifter har meldt sin interesse for tomtene.

Det skriver Harstad Tidende i sin papirutgave tirsdag.

LES OGSÅ: Bruker 165 mill. på teknologipark

Kostnader

– Vi har kanskje ikke helt gitt opp håpet om at SIVA vil satse på et utleiebygg. Men så lenge man mangler interesserte leietakere, blir ingen spade stukket i jorda, påpeker rådmann Hugo Thode Hansen, og prosjektleder Jand Dag Stenhaug i Harstad kommune.

Av investeringskostnadene på 160 millioner kroner, har Troms fylkeskommune satt av 20.

– Alt forarbeidet er unnagjort. En vedtatt reguleringsplan foreligger, og politikerne har avsatt de nødvendige midlene til grunnlagsinvesteringer, sier rådmannen til HT.

Thode Hansen opplyser til avisen at kommunens kostnader skulle dekkes gjennom tomtesalg i teknologiparken.

LES: I dette gigantbygget vil de samle oljeindustrien i nord

Flyktet

Forut av teknolgiparkplanene var det flere som klaget på Harstad kommunes mangel på nettopp slike tomter. Mange bedrifter ga inntrykk av at de ønsket å flytte til en slik park. Et av selskapene kommunen ønsket seg dit var Statoil, men de valgte å flytte inn til Harstad sentrum.

– De aller fleste som vi var i kontakt med på det aktuelle tidspunktet, bedyret at de var interessert i å flytte inn i teknologiparken, uavhengig av hvor Statoil-bygget kom. Når dette viste seg ikke å holde stikk, måtte vi ta grep, forteller Thode Hansen til HT.

Les flere saker fra NORD24 her.

Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere