Gå til sidens hovedinnhold

Her sparer Mathias (18) nesten 50.000 kroner i året

- Det er ikke mulig å bo rimeligere.

Skoleelev Mathias Lien (18) skal bo i campingvogn i 10 måneder, skriver Avisa Nordland.

- Det er ikke mulig å bo rimeligere i Bodø enn dette.

18-åringen fra Korgen i Hemnes skal sammen med sin bror bo på Bodøsjøen camping hele dette skoleåret. Begge brødrene tar maritim utdanning ved Bodin videregående skole.

Råd til biff
- Vogna kjøpte broren min fra noen slektninger – og med god familierabatt. For å bo her på campingen betaler vi 1300 kroner hver. Da er all den strømmen vi ønsker å bruke inkludert, sier korgengutten.

Med de boutgiftene kan 18-åringen unne seg en biff i ny og ne mens de andre skoleelevene som bor på hybel spiser posesuppe.

- Det er store plassen vi bor på. Selve vogna er vel på rundt 12 kvadratmeter, men så har vi et fortelt på i underkant av 20 kvadratmeter. I tillegg kann vi jo bruke felleskjøkkenet, vaskemaskiner og dusjen her. Og det funker i massevis for oss.

Kompis betaler 6000
- En kompis av meg som jaktet på et lite krypinn fikk tak i en hybel som han må betale 6000 kroner for i måneden. Og han er ikke alene om å betale den prisen i Bodø. For her er det utrolig høye leiepriser.


Selv jaktet han også på hybel i Bodø før skolestart, men han slo det fra seg da den to år eldre broren lanserte ideen om å bo i en campingvogn.

– Sammenligner jeg boutgiftene mine kontra kompisen min sin leie på 6000 kroner, så sparer jeg nesten 50.000 kroner på ti måneder. Og det er jo ikke så verst for en skoleelev.

18-åringen frykter ikke vinteren og minusgrader.

Ikke alene
- Nei da, vogna er vinterisolert og vi har varme i gulvet. Så den biten er ingen problemer.

Han og broren er ikke de eneste skoleelevene som bor på Bodøsjøen camping.

- Ser du de vognene der, sier han og peker bort på tre andre hvite campingvogner.

- I alle tre bor det skoleelever. I en av dem bor det en fra klassen min.

Godt miljø
Han forteller at de har et godt miljø seg imellom.

- Vi møtes på kveldene i en av vognene. Da ser vi film eller spiller. Vi stortrives her. Bonusen er at vi sparer massevis av penger. Og det tar vi gjerne med på kjøpet.

Les flere saker i Avisa Nordland

Reklame

Strømsjokket: Spotpris 77,72 øre - fastpris 24,90 øre

Kommentarer til denne saken