NA24.no

(Aust Agder Blad)

Her sprenger milionæren vekk svabergene

Sist oppdatert:
Oslomannen Ole Melhus kjøpte for 9 millioner og rev den gamle hytta.

Svaberget virker som det er delvis skutt vekk og sprengstein er kjørt ut i sjøen. Tunge anleggsmaskiner har tydeligvis gjort vei i vellinga. Flere har uttrykt forferdelse over arbeidene som er utført, skriver Aust Agder Blad .

Ole Melhus (42) leder det svært lønnsomme familieselskapet Otto Olsen AS.

Otto Olsen As leverer tekniske produkter og tjenester til industrien og handelen. Ole Melhus far, Jon Erling Melhus, bygget opp bedriften og gjorde den så innbringende at han i dag figurerer på 73. plass på finansbladet Kapitals liste over Norges rikeste. Formuen er på snaut 2 millioner kroner.

Kjøpte for 9 mill.
Ole Melhus og kona Eli kjøpte strandeiendommen i Perleporten på øya Skipholmen utenfor Risør for 9,1 millioner kroner ifjor.

En mindre hytte fra slutten av sekstitallet som stod på eiendommen er nå revet. Melhus har fått tillatelse til å bygge en ny hytte med anneks på tomta.

Enhetsleder for byggesak i Risør kommune, Heidi Rødven, opplyser imidlertid at selv om det kan virke som om at arbeidets omfang er stort har hytteeieren fått politisk godkjennelse til det som nå foregår.

- Fikk reaksjoner
Hun bekrefter samtidig at kommunen også har mottatt reaksjoner fra personer som har vært i Perleporten og undret seg over konsekvensene av arbeidene som er utført, skriver Aust Agder Blad.

Søknaden om å rive eksisterende hytte og reise en ny var til politisk behandling i daværende teknisk hovedutvalg i september i fjor.

Ville si nei
Rådmannens innstilling gikk ut på å si nei til ny hytte, men etter et forslag fra Harald Eriksen (H) ble det enstemmig vedtatt et forslag som i korthet gikk ut på at det skulle gis dispensasjon for bygging av ny hytte samt anneks.

Underveis har tegningene flere ganger blitt revidert. Blant annet etter at både fylkeskommunen og Fylkesmannen har hatt sine kommentarer til prosjektet.

Ved siden av at det ble gitt tillatelse til bygging av ny hytte med grunnflate på 120 kvadratmeter, er det også åpnet for at det kan reises et anneks på 20 kvadratmeter ved siden av nybygget.

- Ser brutalt ut
Det heter for øvrig i vurderingene fra rådmannen at den nye hytta medfører økte fasader og eksponering i forhold til den opprinnelige hytta, men at de siste tegningene er bedre tilpasset enn de opprinnelige.

Martin Dalen Krogstad er saksbehandler ved enhet for byggesak i Risør kommune og han uttaler at selv om tomtearbeidene ser veldig brutale ut nå, er spørsmålet hvordan det hele kommer til å se ut når anlegget er ferdigstillet.

– Det er sluttresultatet som teller, sier han, men legger samtidig til at enheten nå vil vurdere anleggsarbeidene i lys av dokumentasjonen som foreligger.

Mange vil nok hevde at delvis istykkerskutte svaberg er for høy pris å betale selv om skaden dekkes av nybygg.

Ole Melhus har ifølge skattelistene en formue på 260 millioner kroner. Hytta ved Perleporten er ikke den eneste fritidseiendommen i Risør. I 2009 kjøpte Melhus en eiendom på fastlandet for 14,7 millioner.

Les flere saker i Aust Agder Blad

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere