*Nettavisen* Økonomi.

Her steg boligprisene 50 prosent

Foto: Rolf Aronsen (Rolf Aronsen)

Blokkbeboere er vinnerne i boligmarkedet.

22.01.10 15:36

I Stavanger kan boligeierne smile over en prisoppgang som ikke matches noe annet sted i kongeriket.

SELGE BOLIG? Finn megler

De siste fem årene har boligprisene i Stavanger steget med 53 posent. Gjennomsnittet for landet er langt mer beskjedne 29 prosent, viser fersk statistikk fra Statistisk sentralbyrå (SSB).

Det siste året - fra 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2009 - gikk boligprisene opp 15,2 prosent i Stavanger. Den samme økningen hadde området Oslo inklusive Bærum. Snittet for landet i denne perioden var en prisoppgang 11,6 prosent.

LES OGSÅ:- Boligprisene skal videre opp

Det er imidlertid forskjell mellom de to landsdelene dersom en ser på prisutviklingen i det siste kvartalet isolert. Fra 3. til 4. kvartal 2009 steg prisene med hele 5,7 prosent i Stavanger, mens de falt med 0,8 prosent i Oslo/Bærum. For landet som helhet var prisene uendret fra 3. til 4. kvartal.

Alle deler av landet har hatt solid prisutvikling dersom en ser på perioden fra 4. kvartal 2008 til 4. kvartal 2009. Svakest utvikling hadde Vestlandet utenom Bergen, med åtte prosent økning. Bergen hadde 13,9 prosent økning.

Det er eiere av blokkleiligheter som har hatt størst utbytte av den solide boligprisoppgangen. Hele 16 prosent steg prisene på blokkleiligheter det siste året.

Mens snittet for alle boligtyper altså lå på 11,6 prosent, var økningen for småhus og eneboliger henholdsvis 12,5 prosent og 9,7 prosent.

Få bedre råd med Nettavisens tjenester:

Minstrøm:Bytt strømleverandør og spar tusener.

Minrente:Bytt bank og spar minst 5000 kroner i året.

Mittoppdrag:Få tilbud fra håndverkere.

Minkreditt:Finn det billigste forbrukslånet.

(Tjenestene er gratis for Nettavisens lesere)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.