NA24.no

Her tar el-bilene alle plassene

FRUSTRERTE: Svein Johansen og Anita Amundsen er næringsdrivende på Danmarks plass. De fortviler over at kundene forsvinner fordi el-bilene stjeler parkeringsplassene.
FRUSTRERTE: Svein Johansen og Anita Amundsen er næringsdrivende på Danmarks plass. De fortviler over at kundene forsvinner fordi el-bilene stjeler parkeringsplassene. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)
Sist oppdatert:
Parkeringshuset ble gratis for el-biler. Nå er det ikke lenger plass til kundene.

BERGEN (ba.no): Næringsdrivende på Danmarks plass i Bergen fortviler. Etter at Solheim P-hus åpnet for gratis parkering for el-biler, har p-plassene stått opptatt fra tidlig til sent. Kjøpesenteret mister kunder fordi det er umulig for kunder å parkere der.

– Det er frustrerende. Før klokken 0900 om morgenen er parkeringshuset fullt opp av el-biler. Det finnes ikke parkering til kundene våre lenger, sier daglig leder av Maxi Bingo, Anita Amundsen, til Bergensavisen.

Hun er blant 20 næringsledere på Danmarks plass som fortviler over at el-biler som parkerer gratis, fyller opp Solheim P-hus hele dagen.

Nå har de sendt brev til Bergen Parkering AS. 

Skylder på DNB
«Gratis parkering for el-biler i Solheim Parkeringshus har i siden oppstart av dette tilbud vært et økende og positiv innslag for miljø og kundemasse sentralt på Danmarksplass. I den siste tiden er Solheim P-hus belagt med 30 til 50 el-biler allerede før kl. 09 om morgenen. Disse bilene står til kl. 16-17, noe som gir et tydelig bilde på at det er arbeidsfolk som parkerer sine private biler. Merkbar og truende nedgang av driftsresultat for de fleste selskap, gjør at det er viktig at dette blir tatt tak i snarest.» heter det i brevet.

Årsaken til problemet mener næringslederne er det nye DNB-bygget i Solheimsviken.

Les også: 1700 DNB-ansatte får null parkeringsplasser

– Det er jo ikke til å legge skjul på at det var da problemet startet, sier daglig leder ved Solheim Kjøtt, Atle Svalland.

Næringen håper det vil bli innført en tidsbegrensning på parkeringstiden, også for el-biler.

Leder for DNB Kundesenter i Bergen Halvor Wicklund-Hansen, sier at han ikke kjenner til om ansatte parkerer i parkeringshuset mens de er på jobb.

– Vi overlater det til den enkelte å finne parkering, men hvor det er vet jeg ikke.

EL: Dette synet møter kunder og besøkende i Solheim P-hus. Lange rader med el-biler som fyller plassene.Han bekrefter imidlertid at det finnes en del el-biler blant de DNB-ansatte.

– Jeg tenker at løsningen må være en makstid eller eventuelt betalt parkering, sier Wicklund-Hansen.

Mister kunder
Om ikke det blir gjort noe med dette kan det bety døden for enkelte bedrifter her, sier Amundsen.

– Vi blir oppringt av kunder som sier de ikke får hentet bestillingen sin fordi det ikke finnes parkeringplasser. Når det blir så tungvint er det ikke sikkert kunden velger oss neste gang , sier Svalland.

Svein Johansen driver Sveins Grill på Danmarks plass.

– Kommunen sa da de bygget sykkelveien hvor det tidligere var parkering, at de ønsker å ta vare på næringslivet og at dette skal være en levende bydel. Jeg forstår at dette med el-biler kan bli en kinkig sak for den politikeren som skal ta tak i den, sier han.

Oversendt til kommunen
Bergen Parkering AS bekrefter problemet, og har sendt brevet videre til Bergen kommune.

– Vi ser at dette har eskalert etter sommerferien og vi ser på løsninger, sier direktør i Bergen Parkering, Bjørg Hatlem og viser til kommunen.

De skal nemlig avgjøre om det skal innføres betalt parkering for el-biler i alle de tre kommunale parkeringshusene, Solheim, Nordnes og ByGarasjen.

I mai gikk styret i Bergen Parkering og byrådet inn for betalt parkering, også for el-bilene, men så langt har de ikke fått gjennomslag i bystyret. Saken er ventet å komme opp på nytt i løpet av høsten.

– Vi har muligheten til å innføre begrensninger på parkeringstiden, men vi vil avvente en tilbakemelding fra kommunen før vi tar en avgjørelse, sier Hatlem.


Rapporter om feil i artikkelen

Mest sett siste uken

Lik NA24 her og få flere ferske økonominyheter!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere