Gå til sidens hovedinnhold

Her tjener kvinner mer enn menn

Det finnes én eneste kommune i Norge der kvinner tjener mer enn menn. Sjekk hvilken.

En analyse av likningstallene viser at det faktisk finnes én norsk kommune der kvinner har høyere nettoinntekt enn menn.

Det er i Kautokeino. I denne kommunen har mennene en gjennomsnittlig nettoinntekt på 133.630 kroner, mens kvinnene har 140.571 kroner. Det har CreditInform funnet ut.

- Selv om det finnes unntak, viser tallene mange tilfeller der små kommuner langt fra storbyene har et lavere inntektsnivå enn andre, men Kautokeino er den eneste kommunen der kvinnene har en gjennomsnittsinntekt som er høyere enn mennenes, sier direktør i CreditInform Gabor Molnar til Newswire.

Her finner du hele oversikten over hva folk tjener i din kommune.
(Pop-up. Hold "Ctrl"-tasten inne hvis du har på blokkering av pop-up.Trykk «åpne» hvis du får spørsmål om hva du vil gjøre med filen).

Folk i Bærum rikest
Nettavisen har tidligere skrevet om at menn og kvinner i Bærum tjener mest i Norge. I gjennomsnitt hadde kvinner i Bærum en alminnelig inntekt på 220.633 kroner i 2006, mens tallet for menn var 421.951 kroner.

I motsatt ende finner vi kvinnene i Norddal, som bare tjener 100.505 kroner. Og ikke overraskende er det da menn i Kautokeino som hadde lavest alminnelig inntekt i Norge i 2006. De tjente 133.630 kroner.

Lavere inntekt
Nettoinntekten sank i fjor sammenlignet med 2005, og spesielt Hole kommune i Buskerud og Sandøy kommune i Møre- og Romsdal kom dårligere ut. I disse kommunene gikk gjennomsnittsinntekten ned med henholdsvis 55,8 og 48,6 prosent. I Hammerfest var økningen på hele 12,5 prosent.

- På landsbasis har den skattbare inntekten sunket noe fra 2005, det skyldes blant annet ny lov om utbytte av aksjer fra 2006 og at folk får høyere låneutgifter etter renteøkningene, sier Molnar.

Her finner du hele oversikten over hva folk tjener i din kommune.
(Pop-up. Hold "Ctrl"-tasten inne hvis du har på blokkering av pop-up.Trykk «åpne» hvis du får spørsmål om hva du vil gjøre med filen).

Les flere artikler om privatøkonomi her.

Reklame

NÅ: Stor vinterkampanje med supergode priser

Kommentarer til denne saken