Gå til sidens hovedinnhold

Her tjente DnB Nor to milliarder

40 prosent av overskuddet til DnB Nor i fjerde kvartal kommer fra denne gjengen.

Overskuddet til DnB Nor Markets viser seg å være en liten melkeku for DnB Nor.

NA24 - din næringslivsavis

I fjerde kvartal kunne DnB Nor Markets bokføre inntekter på 2,5 milliarder kroner, en økning på 1,7 milliarder kroner mot året før. Kostnadene økte også, men på langt nær like mye.

Les også: DnB Nor klinker til

Kraftig bedring
Dermed endte driftsresultatet før skatt på like over to milliarder kroner i perioden 1. oktober til 31. desember, fremkommer det i DnB Nors kvartalsrapport. Året før hadde DnB Nor Markets et driftsresultat før skatt på 423 millioner.

Meld deg på NA24s nyhetsbrev her

- God etterspørsel etter valuta-, rente- og råvaresikringsprodukter og uvanlig volatilitet i prisene bidro til økningen i kundeinntekter fra disse produktene, skriver banken i rapporten.

Se Rune Bjerke kommentere tallene på TV 2 Nyhetskanalen (saken fortsetter under):

287053

Ifølge rapporten er inntektene på 444 millioner kroner. Dette kommer fra finansielle derivater som er inngått i forbindelse med funding av konsernets balanse i dollar, og inntektene vil bli reversert over tid.

Justerer overskuddet
Imidlertid er det en annen faktor som virkelig drar opp resultatet til både meglerne i DnB Nor Markets - og resultatet til hele DnB Nor.

HTML EMBED

Konsernet valgte i tredje kvartal å reklassifisere likviditetsporteføljen i DnB Nor Markets fra kategorien "til virkelig verdi med verdiendringer over resultatet" til "holde til forfall", ifølge regnskapsnotene til kvartalsrapporten.

Dette ga en resultatforbedring på 1,48 milliarder kroner sammenlignet med en videreføring av tidligere vurderingsprinsipp. Resultatforbedringen i fjerde kvartal utgjorde 1,52 milliarder kroner, slik at samlet resultateffekt av reklassifiseringen for året utgjorde 3 milliarder.

Har du et næringslivstips - kontakt NA24

Reklame

Black Week hos Ekstralys: Gjør kupp på billykter, arbeidslys og xenonsett